Djaelson je již v Teplicích, kam přestoupil z brazilského klubu Mourao Futsal. Není to nezkušený hráč, má za sebou dvě sezóny v tamní elitní soutěži. Za kluby Copagril a Guarapuava odehrál 38 utkání a vstřelil v nich 7 branek.

Teď má na severu Čech při svém prvním zahraničním angažmá za úkol nahradit dvě ztráty, se kterými se musí Svarog potýkat. Od utkání proti Slavii je po zákroku Radima Záruby na dlouho mimo hru Nené. „Má pochroumané vazy v koleni, doktoři řeší, co s tím,“ řekl nám vedoucí týmu Tomáš Šebl. „Určitě nebude hrát víc jak měsíc, možné je i to, že si už v sezóně nekopne.“

Ale to není jediné oslabení Svarogu. Na tréninku se zranil také André Maluco, léčení si vyžádá delší čas a tak je již hráč doma, v jižní Americe. Druhý tým tabulky VARTA futsal ligy tak doplnil kádr a v pátek ho čeká utkání v Liberci.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.