Celý zápas jsme měli od začátku pod kontrolou. Hned po 50 vteřinách se prosadil kapitán Jiří Vokoun. Ve 12. minutě využil chyby v Ostravské rozehrávce Václav Demeter a sám se dostal před Zalacka, kterého prostřelil. V 18. minutě se dostali do brejku Vobořil s Válou, který zvýšil na 3:0 pro Olympik a i za tohoto stavu se odešlo do kabin.

Začátek druhé půle opět vyšel lépe nám, kdy se ve 23. minutě prosadil opět Demeter. O 3 minuty později se prosadil po druhé i Vokoun, který sám před Zalackem byl neomylný. O další minutu později využili ostravští nekoncentrovanosti v naší obraně a gólem Janity snížili. Posledních 5 minut zápasu patřilo nám. Když se trefil nejdříve Šuba a poté 3x Gabčo. Stav na výsledkové tabuli se zastavil na číslech 9:1 pro Olympik!

Ohlasy k zápasu:

Jakub Němec, trenér Olympiku: ,,Jsem rád, že jsme k utkání přistoupili takto zodpovědně a s přehledem ho zvládli. Od první minuty jsme dominovali ve hře i ve skóre. Konečně jsme dali dost branek, vytvořili jsme si ještě hodně dalších šancí, které jsme i díky skvělým zákrokům ostravského brankaře neproměnili. Ostravu jsme celé utkání téměř do ničeho nepustili. Po několika nepovedených utkáních jsme si konečně spravili chuť a potěšili fanoušky jak hrou tak brankami.”

Martin Kapsa, trenér Ostravy: ,,Mělník byl lepším týmem a měl daleko větší držení míče, nicméně první poločas jsme si prohráli sami, když jsme udělali tři hrubé chyby, ze kterých jsme dostali tři góly a své vyložené šance jsme neproměnili. Ve druhé půli Mělník zaslouženě zvýšil své vedení na 5:0, potom jsme snížili na 5:1 a následně zahazovali jednu šanci za druhou a místo toho abychom dál snižovali stav, tak bylo skóre stále 5:1. V posledních minutách zápasu, kdy už jsme měli hru strašně otevřenou jsme dostali další 4 góly a zápas nakonec skončil vysokým rozdílem."

Statistiky zápasu

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.