Plzni, která na východní Moravě postrádala zraněného reprezentanta Holého i vykartovaného Kovácse, skvěle vyšel vstup do utkání. I když jako první mohli skórovat hosté, ale Sláma pouze orazítkoval tyč. Pak začali úřadovat futsalisté Uherského Hradiště.

Skóre otevřel v 5. minutě kapitán Sopůšek, který se prosadil parádní ranou z dvaceti metrů. Než se Západočeši otřepali, bylo to 2:0. Po akci Šarközyho zblízka dorazil balon do branky Čtvrtníček. Slováckému celku to nestačilo a dál na palubovce úřadoval.

Třetí úder zaskočenému soupeři zasadil Slaný, který v 9. minutě vstřelil čtvrtou branku Bazooky a vyhnal plzeňského brankáře Němce na střídačku.

Hráče Interobalu výměna gólmanů nakopla. Hosté v rychlém sledu dvakrát udeřili a v 15. minutě se góly Sklenáře a Buchty vrátili zpět do hry o body.

Rozjeté Uherské Hradiště ovšem dokázalo v závěru nadmíru vydařené první půle skórovat ještě jednou. Na poločasových 5:2 upravil Čtvrtníček.

Přestřelka pokračovala i po změně stran. Nejprve snížil plzeňský kapitán Rešetár, na druhé stravě odpověděl Martin Janečka.

Když Křivánek ve 34. minutě zvyšoval na 7:3, nebylo co řešit. Vzápětí sice obdržel domácí Čtvrtníček červenou kartu a Rešetár dvěma přesnými zásahy výsledek zkorigoval, domácí tým už ale luxusní náskok nepustil. Plzni nepomohla ani závěrečná power-play.

David Frič (SK Interobal): "Utkání jsme si prohráli v prvním poločase, kdy jsme soupeře nechali z brejku odskočit na 4-0 a pak už to byl jen boj o návrat do utkání. Přístup některých hráčů nebyl dobrý a budeme si to muset vysvětlit. Takhle se vyhrávat nedá. Soupeři gratuluji, za svou vuli si zasloužil vyhrát."

Jaroslav Hastík (trenér Bazooky): "Po více než dvou měsících, během nichž jsme ligové body jen rozdávali, už dozrál čas na změnu a k blížícím se vánocům jsme si konečně dáreček nadělili i my. Šli jsme za vítězstvím cílevědomě a s velkou vervou a odměnou nám bylo čtyřbrankové vedení během pár minut. Hosté se pak dvěma slepenými kuriózními brankami vrátili do hry, ale pátý gól v jejich síti krátce před přestávkou nám vrátil potřebný klid. Ve druhé půli sice Plzeň hlavně zásluhou hattricku skvělého Lukáše Rešetára i využitých přesilovek utkání ještě zdramatizovala, podstatné však bylo, že jsme nezpanikařili a dokázali rovněž dvakrát skórovat. Soupeři jsme přitom nikdy nedovolili se přiblížit na míň, než dva góly. Celému týmu za předvedený výkon i cennou výhru děkuji a věřím, že té další se už dočkáme dřív."

Statistiky zápasu

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.