Do zápase vstoupily Teplice skvěle. Hned ve druhé minutě skórovala po pěkné akci nečerstvější posila Svarogu Teka. Domácí dokázali reagovat obratem a srovnat tak na 1:1. V sedmé minutě přišla další dvougólová situace. Domácí se ujmuli vedení zásluhou Sopa. Hosté v mžiku srovnali na 2:2, trefil se Nene. Následující minuty patřily zcela hráčům Svarogu. V rychlém sledu vstřelili branku Claudinho, Baran a Ramos. Na tuto produktivní chvilku už do konce poločasu nedokázali Démoni odpovědět. Strany se tak měnily za stavu 5:2 pro Svarog.

Druhý poločas nebude patřit k těm, na který budou hráči Teplic vzpomínat s nadšením. Česká Lípa dokázala brzy snížit na 4:5. Na rozdíl dvou branek dostal Svarog o dvě minuty později znovu Nene. Osm minut před koncem opět udeřili domácí a bylo to 5:6. Svarog nakonec těsný náskok dokázal uhájit. Ve 40. minutě definitivně potvrdil vítězství hostů Jiří Novotný, který trefil odkrytou branku Démonů.

Svarog vítězí po osmé v řadě a znovu se vrací na první příčku ligové tabulky.

Karel Kruliš, trenér Démoni Česká Lípa: „Náš dnešní soupeř, který vévodí tabulce, nás porazil svou perfektní produktivitou, kdybychom my byli tak produktivní a dali všechny šance, které jsme si vypracovali, nemohli jsme prohrát. Do zápasu jsme vstoupili dobře, i když jsme inkasovali, vzápětí se nám povedlo vyrovnat. Dokonce jsme šli do vedení, ale pak jsme si zase vybrali naší tříminutovku a soupeř odskočil o tři góly. Po přestávce jsme mohutně dotahovali, ale na alespoň bod, který by byl zasloužený, jsme to nedotáhli a přes celé hřiště dostali do prázdné brány rozhodující gól a bylo po nadějích. Zbývalo 20 vteřin do konce a to už na dva góly nebylo. Kluci odmakali celý zápas velice dobře, je tam cítit velká síla a věřím, že až se uzdravíme kompletně, body začneme sbírat.“

Jiří Baran, kapitán Svarog FC: „Do zápasu jsme vstoupili dobře a první poločas měli zcela pod kontrolou. Jak už to u nás bývá zvykem, pak jsme vypadli z tempa a nechali Českou Lípu snížit na rozdíl jednoho gólu. Nevím čím to je, opakuje se to neustále. Musíme na tom zapracovat.“
Tomáš Šebl, vedoucí týmu Svarog FC: "Začátek byl podle našeho scénáře, i když nám v prvním poločase dala Lípa dva góly. My jsme jich dali pět a drželi jsme míč na našich sálovkách. Ale druhý poločas jako kdyby přišel jiný tým. Nekoncentrovaností a laxním přístupem jsme dostali Lípu do hry. Venkovní zápasy se nám v téhle sezóně nedaří, i když jsme zatím stoprocentní. Musíme na tom zapracovat. Sbíráme body a to je nejdůležitější, ale hráči si musí uvědomit, že zápas se hraje od začátku do konce a ne jen jeden poločas."

Statistiky zápasu

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.