ERA-PACK od úvodní minuty svého soupeře jednoznačně přehrával a směrem dopředu mu prakticky nic nepovolil. Na první gól však čekal „až“ do šesté minuty, kdy přihrávku Felipeho z první usměrnil za záda skvěle chytajícího Martina Mareše Roman Mareš. Mladý brankář Olympiku zejména v úvodní půli držel chrudimské střelce na uzdě, zpoza svých zad musel tahat balon již jen jednou, když ho ze standardní situace propálil Brazilec Max.

Poločasové vedení 2:0 se ale velmi brzy stalo minulostí. Krátce po příchodu z kabin se elegantně prosadil Éverton, stejný hráč zvyšoval v sedmé minutě již na rozdíl čtyř branek. A pak to šlo ráz naráz. Postupně se prosadili Bagatini, Martin Doša, Pavel Drozd a když ve 35. minutě dokonal Éverton pohledným lobem hattrick, bylo zaděláno na debakl. Chrudimští fanoušci si žádali nastřílenou desítku a o kousek blíže k ní byli po vlastní brance mělnického Vály. Chtěná desátá branka ale už nepřišla. Chrudim vyprášil Mělník výsledkem 9:0.

Nyní se již musí chrudimští futsalisté soustředit na příští týden, ve středu je totiž čeká první zápas elitní fáze Ligy mistrů proti běloruské Lidě.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Kluci odehráli excelentní zápas. Již v prvním poločase jsme si vytvořili velké množství brankový příležitostí, které jsme ale nedokázali dobře zakončit. Koncovku jsme zlepšili po pauze a skóre výrazně navýšili. Bylo důležité se dostat do zápasového rytmu a přesto nechat řadu klíčových hráčů odpočinout. Duel jsme zvládli bezpečně a získali tím sebevědomí před výzvou, které budeme v příštím týdnu čelit.“

Jakub Němec (trenér Olympiku Mělník): ,,První poločas se nám s Chrudimí dařilo držet krok a skóre 2:0 nás drželo ve hře o dobrý výsledek. Dařilo se nám zodpovědně bránit a chrudimské šance pochytal opět výborný Mareš. Ve druhém poločase se již projevila obrovská kvalita chrudimských hráčů, zejména Éverton podal vynikající výkon. Opět nám chyběli skoro všichni hráči základní sestavy a ve druhem poločase bylo znát, že hráči B-týmu a juniorky nemají s takto těžkými zápasy zkušenosti a hlavně fyzicky to pro ně bylo hrozně těžké utkání.''

Lukáš Nečas (hráč Olympiku Mělník): ,,Po těžkém středečním pohárovém zápase na Spartě jsme odehráli, z mého pohledu, ještě těžší zápas v Chrudimi. První poločas jsme docela drželi krok, bylo to pouze o dvě branky. Bohužel nám dnes chybělo dost klíčových hráčů a ERA-PACK ukázal svou obrovskou sílu a to se odrazilo na výsledku. Teď už se ale musíme soustředit na Liberec a získat další body!''

Statistiky zápasu

Fotogalerie

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.