Davide, Teplice jsou v lize stále bez porážky. Už jste si zvykli na roli lídra?
Ano, je to tak. V lize jsme stále nenašli přemožitele. Myslím si, že od zápasu se Spartou se nám hodně zvedlo sebevědomí a dokázali jsme si, že můžeme hrát opravdu s každým. A samozřejmě roli lídra už začínáme všichni pociťovat. A to jsme si opět dokázali a v zápase s Plzní.

Rostete zápas od zápasu, nebo jste už plně konsolidovaný tým, který ladí jen detaily?
Nemyslím si, že jsme plně konsolidovaný tým. Ovšem tenhle rok se u nás sešla výborná parta a všichni jsme si sedli jak na po herní stránce, tak i po té lidské.

Jak je možné, že si v Teplicích vše tak rychle sedlo? Mám na mysli příchod zahraničních hráčů.
Tenhle rok jsme měli opravdu šťastnou ruku s výběrem hráčů. Velice rychle se zapracovali do našeho systému. Jsou to velcí profíci.

Jak vnímáš trenéra Filingera? V čem jsou jeho velké přednosti?
S trenérem mám já osobně výborný vztah. Když je nějaký problém, tak ho řešíme na rovinu a toho si cením. Jeho přednost je rozhodně v tom, že už si toho ve futsale hodně zažil a dokáže nás vždy připravit na hru soupeře. V tom si myslím, že je jeho velká síla.

Nemáte v kabině problém s jazykovou bariérou Češi versus zahraniční hráči?
V tom není žádný problém. Většina Brazilců umí anglicky, takže to je bez problému.

Kdo dokáže srovnat kabinu, když je nějaký problém?
Jsou to určitě starší hráči jako Jirka Novotný a z Brazilců určitě Jeronimo.

Ty osobně prožíváš skvělou sezonu. Považuješ se již za zkušeného futsalistu?
To určitě ne. Futsal hraji tři roky a mám stále co zlepšovat, samozřejmě jsem rád, že se mi daří, ale je to i zásluha celého týmu.

Letos jste nastřílel šest branek. Jaké číslo byste chtěl vedle svého jména vidět na konci sezony?
V tomhle ohledu jsem vždy hodně cílevědomý. Osobně doufám, že to bude kolem dvaceti branek. Bohužel mě teď potkalo menší zranění, ale o to větší je pro mě motivace tohoto čísla dosáhnout.

Mají Teplice na to, aby vyhrály titul?
Rozhodně ano.

Bude se kádr Svarogu ještě nějak měnit?
Zatím o žádných změnách nevím.

Naposledy jste porazili Plzeň. Čím si vysvětluješ, že se loni třetímu celku tak nedaří?
Na tuhle otázku už si snažím dlouho odpovědět. Plzeň má velice kvalitní tým a to, že se jim teď nedaří, je jen otázkou času, než to zlomí a začnou opět vyhrávat.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.