Matěji, zatímco liga tak náročný program v říjnu neměla, tak vy v Chrudimi jste si na zápřah asi nestěžovali. Jak zvládáte náročný program, který vlastně trvá od začátku letní přípravy?
O náročném podzimním programu jsme věděli již od začátku přípravy, ve které jsem se věnovali fyzické kondici, abychom byli schopni odehrát více zápasů během jednoho týdne. To je důležité zejména během utkání v Champions League, kdy hrajeme tři velice náročné utkání během čtyř dnů. Z tohoto důvodu myslím, že náročný program zvládáme bez větších problémů.

Zdá se mi, že jsi velmi dobře připravený. Ve formě řádíš v Chrudimi i v národním mužstvu. Jsi po sportovní stránce spokojený?
Po sportovní stránce jsem spokojený, ale především kvůli tomu, že se nám podařilo postoupit do Elite round a stále máme šanci se porvat o postup do Final four před domácím publikem v Chrudimi.

Trenér Felipe Conde tě vybral do ankety nejlepší hráč měsíce října. Potěší to v té konkurenci, která sedí u vás v kabině?
Určitě to potěší, ale já si na osobní statistiky moc nepotrpím. Střelecky mi vyšel zápas v Uherském Hradišti, tak nejspíš kvůli tomu, protože těch gólů jinak moc nedávám.

Jak jsi zmínil, v polovině listopadu budete hrát Ligu mistrů doma. Jak se díváš na los v čele s Kairatem? Máte největší šanci postoupit za celou historii ERA-PACKu?
Kairat má i přes odchod celého realizačního týmu v čele s trenérem Cacauem obrovskou kvalitu, kvalitní kazašské hráče doplnili noví hráči z Brazílie a v brance stále vynikající Higuita. Velice kvalitní tým má i italský mistr, jehož výsledky a předváděná hra ho pasuje do možná největšího favorita turnaje. Už v Main round jsme si zkusili, že můžeme hrát s nejlepšími týmy na světě a pokud předvedeme to nejlepší co v nás je, šance na postup tu určitě je.

Tak přemýšlím, co je největší silou Chrudimi? Co bys řekl? Perfektní obrana nebo obrovská zkušenost?
Dle mého je naší největší silou dobrá obrana, fyzická kondice, systém a disciplína. Další výhodou je sehranost týmu, protože tým už je dlouho spolu a každý rok se vymění jen pár hráčů, kteří zapadají do našeho systému. Samozřejmě v týmu máme hráče, kteří už mají spoustu zkušeností jak z Ligy mistrů, tak reprezentace a všichni víme, jak k důležitým zápasům přistoupit.

Když přejdeme k VARTA futsal lize, jsi překvapený, že plný počet bodů má kromě vás i teplický Svarog?
Abych řekl pravdu, překvapený nejsem. Teplice již minulou sezonu předváděly dobrý futsal, letos doplnily tým o několik hráčů a dobrou hru proměnily i ve výsledky.

Jak se ti zatím jeví Sparta, která vyhlásila útok na váš titul?
Ve Spartě se v létě vyměnil téměř celý kádr a uvidíme, jak si tým sedne, přeci jenom je teprve začátek soutěže.

Co jsi říkal na odstoupení Litoměřic ze soutěže? Zrovna vy jste v poslední době sehráli s Gardenline velmi vyrovnané bitvy.
Je škoda, že Litoměřice skončily. Byl to dobrý tým, se kterým jsme vždy odehráli kvalitní zápasy.

Nemůžu opomenout ani národní mužstvo. Gól, který jste dal Rusku, to byla paráda. Prsa, volej, angličan. Jsi na ten gól pyšný?
Nevím, jestli pyšný, ale jsem rád, že mi to tam takhle spadlo. Určitě se teď budu pokoušet střílet častěji.

Jak moc je v tvých očích remíza s Ruskem cenná, i s ohledem na sebevědomí do kvalifikace?
Pro mě je remíza spíš zklamáním, myslím, že jsme měli i na to Rusko porazit a vyhrát celý turnaj. Samozřejmě, zápas s Ruskem byl skvělou přípravou před kvalifikací.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.