Honzo, Slavia má aktuálně dvě prohry a dvě výhry. Řekl bys že jde o nepovedený vstup do sezony?
Neřekl bych, že jde o nepovedený vstup do sezony, každopádně jsme si určitě představovali, že budeme mít na kontě více bodů. Nezbývá než jen makat a výhry, posléze body, se určitě dostaví.

Tobě je 17 let a hned jsi dostal důvěru v základní sestavě v derby pražských „S“. Kdy ses o svém zařazení do základní sestavy dozvěděl?
Nejdříve mě na to připravil pan Kolman (prezident klubu), který mi volal ve středu a připravoval mě na to, že budu chytat. A pak mi to řekl sám trenér před zápasem v den utkání.

Samotný zápas ti hodně vyšel. Je to velká motivace do další práce?
Jsem rád, že jsem mohl opět chytat mezi muži, jsem rád za každou šanci. Samozřejmě, že je to obrovská motivace, jako každý brankář chci chytat. A taky beru fakt, že jsem stále mladý, ale už jen tyhle šance, které dostávám, mě ženou právě ještě do větší práce.

Jako jednička Slavie je letos Marek Karpiak. Jak spolu spolupracujete? Jste spíše kamarádi nebo rivalové?
Tak před sezonou jsem se trošku bál, jak spolu budeme spolupracovat, ale musím říct, že Marek je hrozně fajn kluk a jak na tréninku, či v zápase, se mi s ním spolupracuje velmi dobře. Takže bych volil, že jsme kamarádi. (smích)

Máš ambice být v letošní sezoně jedničkou Slavie?
Samozřejmě, že chytat chci, ale stále mám na prvním místě školu. Každopádně, když dostanu příležitost, že se dostanu do brány, tak jí určitě využiji a budu se snažit předvést svůj nejlepší výkon.

Trenér Ivan Božovič je prý hodně přísný. Platí to i pro brankáře sešívaných?
Ano, trenér je přísnější, hodně si zakládá na kázni hráčů a myslím si, že je to v pořádku. Řekl bych, že trenér má na všechny stejné měřítko, nedělá rozdíly.

Nyní jste posílili o Radima Zárubu. Může Slavia zase pomýšlet na finále, jako před dvěma lety?
Radim je fantastický hráč a všichni jsme rádi, že se k nám vrátil. Myslím si, že určitě na finále myslet můžeme a musíme, ale je potřeba stále makat, odstraňovat nedostatky z naší hry a zároveň ji stále zlepšovat.

Ještě mě zajímá něco o tobě. Jak zvládáš skloubit tréninky se školou? Jsi na každém?
Ve škole mám sníženou absenci a mám povoleno od školy chodit na jeden až dva ranní tréninky týdně podle momentální klasifikace. Zatím to zvládám dobře, občas vyplave nějaká špatná známka, ale snažím si jí hned opravit. (smích) Jinak nechodím úterky, kvůli předmětům ve škole, nemůžu si dovolit na ně chybět. Ale snažím se na ranních být, co nejvíc to jde. A na večerních jsem vždy.

Věnuješ se kromě futsalu i jiným sportům? Například chytáš někde fotbal?
Ano, chytám za FC Tempo Praha. S dorostem hrajeme dorosteneckou divizi a momentálně jsme druzí. A když je čas, tak chodím rád na tenis nebo si jdu kopnout s kamarády Hanspaulku.

A co považuješ za svou slabou a silnou stránku?
Za slabou stránku určitě považuji rozehrávku, kterou můžu dost často zrychlit nebo jsem občas příliš zbrklý, ale soustavně na tom pracuji. A za svou silnější stránku považuji určitě reflex po mamce, která chytala házenou. (smích)

Další aktuality

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.

Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný
Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný 02.04.2024

Třiatřicetiletý Martin Brychta se na začátku sezony stal vedoucím mužstva a do hry naskakoval sporadicky jen jako poslední hráč. Jak to ale ve sportu chodí, vše bylo jinak a nakonec dovedl Slavii s kapitánskou páskou na rukávu do semifinále a navíc jako jediný z aktérů vstřelil v každém zápase gól.

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.