Tomáši, co říkáš na letní posilování týmu?
Myslím, že jsme s příchodem dvou velkých posil Lukáše Rešetára a Michala Kovácse silnější. Navíc ještě přišel Václav Sklenář.

V týmu naopak skončil Tomáš Štverák a kariéru přerušil Michal Štrajt. Budou vám chybět?
Michal Štrajt byl především expert na desítky, teď máme Michala Kovácse, který ho snad nahradí. Citelnější ztrátou je odchod Tomáše, protože byl klasický pivot, který tu teď není. Uvidíme, zda ho nahradí Václav Sklenář. Samozřejmě Tomášovy body budou chybět, ale je tady víc lidí, kteří ho budou muset nahradit.

Vloni jsi zažil také individuálně velmi vydařenou sezónu, sbíral jsi góly i asistence, jak těžké na to bude navázat?
Vždycky je to těžší obhajovat, ať už titul nebo skvělou sezónu. Já se budu snažit jít od zápasu k zápasu a uvidím, jak mi to tam bude padat a jak budou kluci proměňovat moje asistence.

Nemohl by ti tedy pomoct, že pozornost soupeřů bude zaměřena zejména na Lukáše Rešetára případně Michala Kovácse..
Ta především na toho Rešiho, chodí po lajně, nebo i na střed, má obrovsky rychlou kličku a první tři kroky. I z toho bych mohl těžit, že budu na zadní tyči a nastřelí mě nebo mi přihraje a já mu to vrátím. Když se spolu dostaneme do čtyřky, myslím, že nám to bude klapat a uvidíme, co soupeři na to.

Vedení vyhlásilo jako cíl finále, je to reálné?
Myslím, že to bude ještě těžší sezóna než vloni. Když vidím, co přivádí za hráče Sparta, ať už české nebo zahraniční, to bude top mančaft. Chrudim naštěstí díky Lukáši Rešetárovi oslabila, ta bude, myslím si, možná hratelnější než Sparta. Ostatní jako Litoměřice, Slavia také posilují zahraničními hráči, takže tyto týmy budou ještě silnější než vloni. Ale my budeme taky silnější, takže finále je reálné.

Začínáte v pátek 7. září s Chrudimí, mohli jste si přát atraktivnějšího soupeře na úvod?
Soupeře určitě ne, jen je škoda, že Chrudim odmítla televizní utkání, které se mělo hrát. To je škoda pro všechny fanoušky futsalu. Mohli vidět Lukáše proti Chrudimi, prvního se třetím, co víc si mohli přát. Mrzí mě, že to vedení Chrudimi odmítlo, ale nedá se nic dělat.

Dočkáme se tedy první výhry nad ERA-PACKem?
Věřím, že ano.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.