V úterý startuje česká liga, cílem vašeho týmu je titul. Dokážete porazit ERA-PACK Chrudim?
Jsem přesvědčen, že můžeme porazit každý tým v soutěži. Nebude snadné vyhrát titul, není to jen ERA-PACK, kdo má silný tým. Půjdeme zápas od zápasu a na konci sezóny uvidíme, kdo je nejlepší.

Měl jste v létě i jiné nabídky? Proč jste se rozhodl pro Spartu?
Ano, měl jsem i další nabídky, ale Sparta byla nejrychlejší a hledal jsem v mé kariéře novou výzvu. Proto jsem se rozhodl přijít do Sparty.

Český futsal dobře znáte na úrovni reprezentací. Jaké české hráče si nejvíc pamatujete?
Vzpomínám si na spoustu z nich, někteří z nich už ani nehrají. Ale znám i Rešetára, bratry Mareše a pochopitelně si pamatuji i na současné spoluhráče Seidlera a Gerčáka. Ale znám i hodně dalších českých futsalistů.

Ve Spartě máte i svého krajana Kristijana Grbešu. Jste rád, že ho v týmu máte?
Samozřejmě, jsem šťastný, že Kristijan je tu se mnou.

Sledujete i další týmy a jejich hráče? Pršič, Rafael, Bagtini jsou skvělý hráči, těšíte se na souboje s nimi?
Musím říci, že ligové soupeře příliš nesleduji. Soustředím se na náš tým.

Jak náročná byla příprava ve Spartě?
Bylo to těžké, ale to je v přípravném období normální. Je to něco, co nikdo nemá rád, ale všichni víme, že tím musíme před sezónou projít.

V úterý hrajete první zápas, Sparta je favoritem. Nepodceníte soupeře?
Jsem si jistý, že na úterý budeme připraveni a našeho soupeře nepodceníme. Půjdeme do zápasu na 100% a doufám, že nám to přinese vítězství.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.