Ondro, o víkendu jsi nastoupil za německý Hohenstein. Jak se to přihodilo, že ses ocitnul právě tam?
Asi není překvapením, že díky Michalu Salákovi. Už několikrát se mě snažil přemluvit, abych šel za ním do Německa, ale vždy to bylo spíš v legraci. Až poté, co jsem skončil ve Slavii, jsem nad touhle variantou začal uvažovat reálně. A rozhodnul jsem se také díky mé přítelkyni, která mě v tomhle rozhodnutí podpořila a rozhodla se “přestoupit” se mnou.

Po letech jsi opustil pražskou Slavii, co byl ten důvod a jde o rozchod v dobrém?
Já doufám, že v dobrém… Ukončení působení ve Slavii bylo pouze z důvodu časově náročného tréninkového procesu a s ohledem k mému zaměstnání.

Co se ti z tvého působení u sešívaných nejvíc usadí v paměti?
Určitě obě medailová umístění, která znamenala i historické úspěchy klubu.

Když přišla nabídka z Hohensteinu, hrálo tam roli i to, že by sis mohl zahrát Ligu mistrů?
Rozhodující důvod to nebyl, spíš takový bonus.

Jaký máš pocit ze dvou zápasů proti Interobalu, které jste odehráli o víkendu?
Byla to skvělá možnost přípravy na Ligu mistrů. Plzeň bude letos znovu patřit ke špičce ligy, stejně jako to dokázala v minulé sezoně a i proto jsem rád, že jsme s nimi uhráli dva výborné výsledky. Ukázalo se, že máme v týmu výborné hráče.

Hohenstein je tým složený z hráčů řady zemí. Už ses zorientoval ve způsobu komunikace se spoluhráči? Jakou řečí se vlastně v kabině mluví?
V kabině vládne samozřejmě němčina, i když trenér mluví i rusky. S klukama se zatím domluvím anglicky, ale budu se snažit se co nejrychleji naučit německy.

O víkendu hrajete turnaj v Teplicích, kde nastoupíš proti Slavii. Jak se na zápas těšíš a bude v tom hodně nostalgie?
Na zápas se určitě těším, už jenom proto, že potřebuji herní praxi. Měl jsem dlouhou pauzu od skončení sezony a to bylo znát i v zápasech s Plzní. A na nostalgii bude ještě asi brzy. Jsou to všechno události posledních dní a možná si ještě ani nebudu uvědomovat, že hraju proti klubu, kde jsem strávil zatím celou svoji kariéru.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.