Chrudim odstartovala přípravu na sezonu. Je letní období nejméně oblíbené?
Období je neoblíbené zejména proto, že je pro všechny strašně těžké. Není to fotbal a zvyknout si po dlouhé pauze na halu není jednoduché. I když jsme měli od trenéra připraveny individuální plány, které jsme měli plnit každý sám, je to úplně něco jiného, než běhat stále dokola. A to teprve těžké bude. Na druhou stranu, je to všechno potřebné.

Co vám vadí nejvíce?
Nemám rád rychlostní vytrvalost, ta je asi nejméně oblíbená. Když se to dělá poctivě, tak každý ví, že to prostě bolí. Pak z toho ale žijeme po celý rok.

Loňská sezona skončila již v dubnu, jak jste se udržoval v kondici?
Na začátku jsem si dal volno. Byl jsem s dětmi, pracoval kolem baráku. Kromě toho jsem chodil běhat, jezdil na kole a hrál tenis. Myslím, že za poslední měsíc toho bylo dost.

Kde ve vašem věku stále hledáte motivaci?
Nejde o motivaci, jde o to, jestli mě to baví nebo ne. A mě futsal baví. Kdo sportuje, tak chce vždy vyhrát. Je jedno, zda se jedná o hokej, fotbal nebo futsal. Navíc ještě větší motivací je to, že se na mě jezdí dívat moje děti, sledují zápasy a fandí.

Jaký je váš recept na futsalovou dlouhověkost?
Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/roman-mares-jede-dal-i-ve-43-letech-bavi-me-to-stiham-proc-koncit-20180801.html

Štěstí. Mohu říci, že se mi vyhýbají těžší zranění. Nepočítám natažené svaly. Jen jednou jsem měl operované koleno, jinak jsem žádné vážnější zranění neprodělal. Mám výhodu, že jsem lehký a menší, to zvýší vaši životnost. Těžší kluci to naopak mají ve futsale horší. Držím ale také díky tomu, že, když je volno, tak se poctivě připravuji.

Na jakém základě probíhá vaše posezonní rozhodování, zda nadále pokračovat s aktivním futsalem?
Už jsem několikrát přemýšlel, jestli skončit. Nedělalo by mi to žádné problémy futsal úplně zabalit a jít pracovat třeba do továrny. Nejsem typ, který by se bál, že svojí rodinu neuživí. Fakt, že mě futsal opravdu baví a že na profesionální úrovni stíhám, mě drží ve hře. Dokud tomu tak bude, vše půjde v pořádku a bez zranění, tak hrát budu. Nepřemýšlím daleko, vždy jen na sezonu následující.

Z Chrudimi odešel po deseti letech kapitán Lukáš Rešetár. Jak se tým změní?
Lukáš Rešetár je podle mě nejlepší futsalista v České republice a bude nám hodně chybět. Na druhou stranu, v loňské sezoně měl dvě nebo tři dlouhodobější zranění a také jsme to bez něj dokázali zvládnout. Určitě, chybět bude. Jeho rychlost a góly, z nichž jsme velmi těžili. Když odešel Cacau, poprali jsme se s tím, Douglas taktéž. S odchodem Rešetára se popereme také, nevidím v tom problém. Máme nejlepšího trenéra v lize, on něco vymyslí.

Bude další obhajoba těžká?
Říká se to vždycky. Letos výrazně posiluje Sparta, Litoměřice, Plzeň a nebude se jednat jen o zmíněné týmy. My si ale chceme hrát svoje a pořádně se připravit na play-off, až v něm se rozhoduje. Kdo je nejlépe připravený, vyhrává. Čekají nás strašně těžké zápasy, na druhou stranu to je pro diváka skvělé. Utkání budou vyrovnaná, a tak to má být. Futsal hrajeme pro lidi.
Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/roman-mares-jede-dal-i-ve-43-letech-bavi-me-to-stiham-proc-koncit-20180801.html

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.