Michal Jiráský byl základním stavebním kamenem kádru trenéra Semeráda, který šokoval svou úspěšnou sérií především v podzimní části soutěže. Jiráský přispěl k pátému místu po základní části devatenácti body za čtrnáct branek a pět asistencí. V play off už mu tolik naše defenziva, stejně jako celému Nejzbachu, moc nedovolila.

Michal má zkušensti i z mládežnických reprezentací a platí za velkého dříče a srdaře. "Takového hráče potřebujeme, budeme hrát náročný futsal, který našim soupeřům nebude chutnat. Michal je přesně hráč, který zapadá do naší koncepce. A to ještě má přehled ve hře a kvalitní zakončení!" nechalo se slyšet vedení klubu k angažování Michala Jiráského!

A co příchodu řekl samotný Michal Jiráský v klubovém rozhovoru?

Jak by si zhodnotil tvé účinkování ve Vysokém Mýtě? A jak pro tebe velký šok byl klubový konec na prvoligové mapě? 
Ve Vysokém Mýtě jsem působil několik sezon a určitě mě, stejně jako většinu futsalové veřejnosti, zaskočil konec klubu. Na štěstí jsem díky podařené loňské sezoně obdržel několik nabídek a bylo z čeho vybírat.

Přestupuješ do klubu, který pro Nejzbach v minulé sezoně vystavil stopku do dalších bojů ve čtvrtfinále, jaká to byla série? 
Určitě je pro mě přestup do Litoměřic krokem kupředu v mé kariéře. Kvalita týmu Gardenline byla obrovská a my jsme s Nejzbachem moc šancí na postup neměli.

V Litoměřicích působí dost cizinců, jaká to bude změna?
 

Bude to změna hlavně v komunikaci. Na druhou stranu se moc těším, protože od hráčů jako jsou Fabricio, nebo Rafael se může každý hráč hodně naučit.

Trenér Kopecký patří k předním trenérům českého futsalu, čím tě přesvědčil k práci v dresu Gardenline? Co láká tebe osobně?

Já se s trenérem Kopeckým znám z působení v Nejzbachu a vedl mě i v reprezentaci. Byl určitě jedním z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodl pro přestup do Litoměřic. Je to jeden z nejkvalitnějších českých trenérů.

Kádr už má asi finální obrysy! Jaké šance mu dáváš?
Myslím, že když si všechno sedne jak má, kvalita týmu bude obrovská. Tým, jako jsou Litoměřice, by měl mít nejvyšší cíle a i s tím do klubu jdu. Věřím, že budeme hrát o přední příčky.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.