Jak lehce či těžce se rodil tvůj příchod do Plzně?

Zájem Plzně o můj příchod byl dlouhodobý. První náznaky probíhaly někdy už před dvěmi lety, to však bylo z mnoha důvodů ještě brzy. V loni sem pak musel odmítnout kvůli rodinné situaci a také mi chyběl ten vysněný 10tý titul.Letos už vše dopadlo. Jednání s Plzní nebylo nijak těžké, dalo by se tedy říct, že se "upekl " přestup, který se tak trochu očekával.

Po sezóně jsi se zmínil, že potřebuješ novou výzvu, byl tedy hned ve hře návrat do Plzně a nebo se vyskytly i jiné nabídky?

Poslední sezony v Chrudimi mě stály hrozně moc psychických sil. Změna musela přijít a setrvání v klubu byla poslední varianta. Já preferoval Plzeň a Plzeň stála o mě, byly ve hře i jiné nabídky, ale jejich konkrétní podobu jsem neznal a ani sem znát nechtěl. Přiznám se, že jsem uvažoval dost reálně o tom, že s futsalem skončím a budu se ještě věnovat fotbalu na vyšší úrovni a práci, i takovou možnost jsem měl. Nakonec jsem nesmírně šťastný za to, že se mohu vrátit do klubu, kterému jsem díky tehdejšímu brzkému odchodu stále něco dlužen...

Bude to velká herní změna, přechod z Chrudimi, která dominuje českému futsalu, do Plzně?

Změna to bude, to vím. Na druhou stranu jsem schopen přivést sebou nové věci, prvky, které by mohly Plzeň posunout zase o kus dál. Na vše se moc těším. Ta neustálá rutina mě už nenaplňovala, ale ted pred sebou mám nové výzvy a to by mi mělo do budoucna hodně pomoci.

Může tým Interobalu konkurovat Chrudimi a Spartě?

Tohle je strašně těžká otázka. Přicházím z dlouhodobě nejlepšího klubu u nás, vím jak tam co funguje, jak se trénuje a jaký je na hráče vyvíjen tlak. O Plzni nemám takový přehled, se vším se budu seznamovat a něco bude potřeba změnit, posunout dopředu. Není jednoduché Chrudim porazit, natož ji porážet. Já jsem například zvědav, jestli se nějak citelne projeví můj odchod, nebo nikoliv. Plzeň jde každým rokem dopředu, ale upřímně říkám, ze na Chrudim nás čeká ještě hodně práce, dřiny a dobrých rozhodnutí... Co se týče Sparty ta na mě zatím nedělá takový dojem, jakým se prezentují. Myslím, že bychom Spartě s tímto týmem měli být konkurenceschopní, vše se ale ukáže až na hřišti...

Jdeš do známého prostředí, zůstalo v Plzni něco stejného jako před 11 lety? Někdo ze spoluhráčů například?

Mnohé se za ty roky změnilo. Ale přeci jenom se najdou lidé, kteří pamatují dobu, kdy jsem v Plzni působil. Jedním z nich je Petr Šindelář. A pak Petr Kučera, kterého jsem k futsalu přivedl kdysi právě já a se kterým jsem byl poslední dobou v častém kontaktu. Za zmínku asi stojí také to, že když sem opouštěl tehdejší Indoss, patřili již do týmu Michal Holý a Michal Kovács kterým bylo myslím kolem 16ti let .

A jak se za těch 11 let změnil Lukáš Rešetár?

Z mého pohledu se Lukáš Rešetár změnil výrazně. Ať už z pohledu futsalového, tak i jako člověk jsem se za tu dobu změnil. Tenkrát bych potřeboval dnešní hlavu a všechny ty životní zkušenosti, dnes bych zase bral to tehdejší mladé tělo..

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.