První jmenovaný je aktuálním mistrem Polska s týmem Rekord Bielsko-Biała a patří k oporám a tahounům české reprezentace. Druhá posila přichází z nejvyšší španělské soutěže z týmu Plásticos Romero Cartagena, ve kterém se zapsal do podvědomí fanoušků zejména svým hattrickem proti Barceloně. Oba spolu již dříve v jednom klubu působili, a to v maďarském Györi ETO Futsal Club, nyní se ve Spartě jejich cesty opět spojují.

„Po čtyřech letech jsem se rozhodl, zahrát si opět českou nejvyšší soutěž. Důvod proč se do naší ligy vracím je ten, že bych chtěl zkusit přerušit chrudimskou nadvládu,“ zdůraznila nová akvizice Sparty, Michal Seidler. A proč si vybral právě Spartu? „Myslím, že je to silný tým, který to může dotáhnout daleko. Je v ní vidět i dobrá práce vedení. Ať už od prezidenta Aga Simitči, tak od trenéra Beniho Simitči, který skvěle shání hráče. Strašně moc se na českou ligu těším a doufám, že budu pro Spartu přínosem.“

Druhý novic, Tomáš Drahovský, prozradil, že byl v kontaktu se Spartou již delší dobu. „Její vedení o mé služby projevilo zájem už před několika měsíci. Nebyl jsem pevně rozhodnutý, kde strávím následující sezonu. Zájem Sparty byl ale obrovský a přišla se zajímavou nabídkou a i představou, která mě hned zaujala. Důvod, proč nakonec budu působit v Čechách, a ne někde v Evropě ale je, že moje rodinná situace není nejlepší a chci pomoc a být blízko své rodině v těchto těžkých chvílích,“ objasnil a dodal: „V tomto mi Sparta také pomohla a vyšla vstříc. Na novou sezonu v jejím dresu se velmi těším a věřím, že se nám podaří naplnit všechny cíle, které jsme si dali. Pokusím se, i se svými spoluhráči, získat pro Spartu premiérový titul.“

A proč Sparta usilovala právě o tyto dvě nové posily? „Co se týče Tomáše Drahovského, tak na něj nedám dopustit. Svou mezinárodní kariéru začal de facto u mě, a i když později odešel, byli jsme neustále v kontaktu. On ví, co po něm chci a na druhou stranu zase já vím, co on chce ode mě. Zná mě, mou herní filozofii a tím pádem při hledání posil nebylo co řešit. Poslední laso dostal někdy o Vánocích. Poté jsme se stále bavili o tom, že bychom ho do Sparty opravdu moc chtěli. K přestupu pomohlo i to, že se Tomáš chtěl sám vrátit do Čech, aby byl blíže rodině. Jsem nesmírně rád, že budu mít v kádru nejúspěšnějšího československého hráče. Co se týče Michala Seidlera, tak jeho jsem chtěl do svého týmu už v minulosti, když se rozpadl tým CC Jistebník. Nebýt tehdejšího zájmu brněnského Tanga, s jehož prezidentem měl bližší vztah, možná u mě zakotvil už tenkrát. Představovat Michala je asi naprosto zbytečné. Je to nejlepší český hráč, skvělý prototyp sportovce ve smyslu, jak hrát, jak trénovat a jak prezentovat svůj klub. Sparta, jako největší sportovní klubová značka v České republice hráče jeho kvalit v týmu potřebuje,“ řekl k novým posilám kouč Sparty Beni Simitči.

Síla dua Seidler – Drahovský je obrovská. „Myslím, že soupeři teď budou hodně přemýšlet o tom, jak silnou dvojici do Sparty přivádíme. Nejen sparťanští fanoušci, ale i celá futsalová veřejnost se mají určitě na co těšit. Já sám jsem zvědav, co nám tato dvojka na našich palubovkách ukáže. Věřím, že bude všem rozdávat velkou futsalovou radost,“ uzavřel Beni Simitči.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.