„Máme za sebou první sezonu ve Spartě, která rozhodně nezačala tak, jak jsme všichni chtěli. Po nešťastné události, která náš klub potkala v prvním kole, jsme museli začít de facto od úplné nuly. Zejména udržet klub v chodu po finanční stránce bylo nesmírně složité, ale naštěstí se to díky našim partnerům podařilo, za což jim patří obrovský dík,“ uvedl prezident Sparty Ago Simitči.

„Po dlouhé a náročné základní části, která byla plná peripetií jsme skončili v tabulce třetí, a ačkoliv byl závěr divoký, dočkali jsme se ve čtvrtfinále soupeře, kterého jsme si přáli, tedy Slavii. Čtvrtfinálová série nabídla pěkná utkání a my po vítězství tři-nula na zápasy postoupili do semifinále, kde nás čekala Plzeň. Ačkoliv nás většina, a asi i my sami, považovala za favorita, tak nás Plzeň svou bojovností dokázala potrápit. Interobal ukázal v čem je jeho síla, ale naši kluci ukázali, že mají velké zkušenosti a v klíčovém pátém zápase dokázali udržet nervy na uzdě a vybojovali rozhodující třetí vítězství,“ shrnul první dvě kola play off prezident futsalové Sparty.

Ve finále Sparta vyzvala futsalového giganta z Chrudimi. „Souboj s ERA-PACKem pro nás byl velkou výzvou a je škoda, že série skončila po třech zápasech. Kdoví, jak by se finále vyvíjelo, kdyby byl na konci prvního zápasu odpískán faul na Cupáka, který by znamenal nejen pokutový kop, ale pravděpodobně i červenou kartu pro vyhlášeného nejlepšího hráče play off, Lukáše Rešetára. Namísto toho viděl žlutou kartu David Cupák a další zápas série nemohl hrát on. Byl to moment, který mohl být ve finále zlomový a jak jsem již řekl, kdoví, jak by série poté dopadla, kdyby došlo na správné posouzení podle toho, jak později určila i SbKR, tedy na penaltu a vyloučení kapitána Chrudimi. Nejblíže vítězství jsme nakonec byli ve třetím zápase, který jsme dovedli do prodloužení, ale bohužel nám v něm došly síly a z titulu se mohla radovat Chrudim,“ řekl k finálové sérii Ago Simitči a připomněl: „Bohužel nás v závěru sezony přibrzdily karetní tresty a také zranění některých hráčů. To jsou ale situace, se kterými musíte počítat.“

Sezona 2017/18 je minulostí. „V konečném hodnocení druhé místo bereme a jsme s ním spokojení, přeci jen jde o historicky nejlepší umístění Sparty,“ zdůraznil Ago Simitči a na závěr dodal: „Hned po skončení sezony jsme aktivně začali pracovat na posílení kádru, o čemž svědčí příchod Jeana, který jsme již avizovali. Na dalších změnách v mužstvu dále pracujeme a budeme o nich postupně informovat. Věříme, že naši příznivci budou spokojení a v nové sezoně nám zachovají svou přízeň. Vše nyní směřujeme k datu 1. srpna, kdy hromadně zahájíme přípravu na novou sezonu, na což se všichni těšíme. Čeká nás tvrdá práce a pokusíme se v nové sezoně posunout historický úspěch Sparty ještě o onen stupínek výše, i když víme, že to bude nesmírně náročné.“

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.