V pátek se v České Lípě český reprezentant uvedl gólem a třemi asistencemi. A právě Tomáše Vnuka jsme se nejprve zeptali, co rozhodlo o výhře Interobalu na palubovce Démonů.

Zápas rozhodl nástup do druhého poločasu, kde jsme během tří minut dali 2 branky a to nás uklidnilo, začali nám i vycházet věci, které jsme si řekli, že budeme hrát. První poločas z naší strany byl špatný, pomohl i proslov trenéra v kabině a střídání, které se do druhého poločasu udělalo.

Bylo těžké hledat motivaci do utkání, ve kterém vlastně o nic nešlo a důležité bylo se nezranit nebo nevykartovat?

Myslím, že každý z nás má motivaci se ukázat, bude play-off a každý si chce svými výkony říci o sestavu. Samozřejmě, že v hlavě vykartování bylo, proto Michal Štrajt nehrál, ale i přesto nám pomohl proměněním důležité desítky na konci prvního poločasu. Co se týká zranění, tak tam někde vzadu v hlavě to možná je, ale když na to myslíte, často se pak právě smolně zraníte.

Vyhrál jsi produktivitu VARTA futsal ligy, co to pro tebe osobně znamená?

Znamená to pro mě obrovský úspěch, kterému jsem ani já sám před sezónou nevěřil, i když jeden z trenérů v lize mi prvenství před sezónou předpovídal. Strašně si toho vážím, protože vím, že tohle se mi už nemusí povést.

Zažíváš nejpovedenější sezónu v kariéře?

Pravděpodobně ano, daří se mi v lize a dařilo se mi i na mezinárodní úrovni, což je ještě důležitější.

Skončili jste v základní části v tabulce druzí, jak si toho ceníš?

Druhá příčka je taková částečná odměna za naši práci, kterou jsme tady odvedli za celou sezónu, ale to nejdůležitější je teprve před námi! Musím dodat, že k tomu umístění přispěly i kontumace Sparty, bez které bychom skončili třetí.

Jsi rád, že ve čtvrtfinále nenarazíte na Slávii?

Abych řekl pravdu, tak jsem chtěl raději Slavii, v této sezóně se jí tolik nedařilo a troufám si říci, že by byla lehčím soupeřem, než budou Teplice, navíc je to i blíže a lepší cesta.

A co tedy vymyslet na Teplice?

Věřím, že naši trenéři již v hlavě něco mají. Na tréninkách trénujeme i nové věci a pevně doufám, že právě tohle může sérii rozhodnout v náš prospěch.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.