Éverton, celým jménem Éverton Ribeiro Fontoura, posílí útočné řady ERA-PACKu Chrudim a pomůže v boji za čtrnáctým mistrovským titulem. Díky svým bohatým zkušenostem bude pro hru obhájce titulu velmi přínosný. Během své kariéry prošel řadou mužstev v Brazílii, zahrál si ale také v Číně a v roce 2014 přestoupil do hvězdného Kairatu Almaty, se kterým vyhrál například světový šampionát klubů a získal bronzové medaile v UEFA Futsal Cupu.

„Éverton je hráč s vynikající technickou zdatností. Svojí inteligencí a driblinkem je schopen vyvážit naši obrannou hru a navíc má vlastnosti, které jsme hledali, a které nám pomohou v útoku. Hráče jsem trénoval v Botafogu, kde jsme dokázali získat titul,“ komentoval volbu hráče trenér Chrudimi Felipe Conde.

„Kromě jeho schopností zlomit obranný systém soupeře nám Éverton pomůže i v naší defenzívě. Navíc má tvrdou a kvalitní střelu z velké vzdálenosti,“ popsal kouč. „Je to hráč, který rád hraje v rychlosti a věřím, že svoji hrou do našeho týmu zapadne,“ dodal.

Jméno: Éverton Ribeiro Fontoura
Datum narození: 24.11.1986

Kariéra
předchozí angažmá
: Botafogo, Assoeva, Atlântico de Erechim (Brazílie), Zuhai (Čína), Kairat Almaty (Kazachstán)

úspěchy:
šampion státu Rio de Janeiro
šampion státu Rio Grande do Sul
šampiony jihoamerické Ligy mistrů
vítěz Intercontinental Futsal Cup 2014
2x mistr Kazachstánu
2x vítěz Jeremenko cup
3. místo v UEFA Futsal Cupu

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.