Kluby nejvyšší soutěže dostaly krátce po skončení minulého ligového ročníku informaci, že server TVcom.cz má zájem živě vysílat všechna utkání futsalové ligy. Tak, jako to dělá u basketbalu, florbalu a ve fotbalových soutěžích od ČFL a MSFL až po krajské přebory. Nakonec ale ke klubům dorazila nabídka, která se výrazně lišila od původních návrhů. A tak se ligové kluby rozhodly ji nepřijmout.

V průběhu léta se ozvala společnost Tipsport (+ její sesterská společnost Chance), která předložila nabídku na spolupráci v oblasti live streamů. Ligové kluby se vyjádřily kladně a tak od nové sezony bude ligový futsal k vidění na webu této sázkové kanceláře, většinou bude vysíláno po jednom utkání z každého kola.

To byl režim, který běžel i v minulých letech, ovšem s jednou důležitou výjimkou. Zatímco v sezonách, kdy byla generálním partnerem futsalové ligy Chance a.s., měla tato sázková společnost (logicky) výhradní práva na vysílání internetových přenosů a kluby neměly možnost bez svolení partnera ligy streamy z ligy realizovat.

V novém režimu si však mohou kluby nakládat s přenosy z domácích zápasů dle uvážení. Mohou tedy spolupracovat s regionálními televizemi, vysílat zápasy na svém Youtube kanálu, nebo prostřednictvím různých dalších kanálů. Jedinou výjimkou je, že utkání nesmí být vysíláno jinou sázkovou společností, než je Tipsport/Chance.

Víme, že některé kluby 1. FUTSAL ligy zvažují možnost vysílat živě svá domácí utkání, ale aktuálně se k tématu vyjadřují opatrně. Zatím je jisté, že díky Tipsportu uvidí naši fanoušci z prvních čtyř kol po jednom utkání. To první bude hned v pátek, kdy budete moci sledovat souboj Gardenline Litoměřice - Svarog Teplice.

Program utkání naleznete zde!

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.