Jaké jsou Vaše první dojmy ze Slavie?
Už dva týdny pracujeme na fyzické síle, kluci hodně běhají, zatím jsme toho s míčem moc neudělali. Jsem šťastný, že mohu ve Slavii pracovat, má velice kvalitní kádr, poctivé a namotivované hráče, vynikající zázemí a mnoho lidí, kteří se pro hráče snaží vytvořit výborné podmínky. Uděláme maximum pro to, abychom byli úspěšní.

Sledoval jste Slavii v minulé sezoně?
Finále jsem sledoval poctivě, Slavia to měla proti Chrudimi těžké, ale držela se statečně. Je tu nová sezona a nová výzva. Budeme se snažit o to, abychom zase měli na konci důvod k radosti. Třeba ještě větší než naposledy.

Už jste stačil zavést něco nového? Nebo co nového chystáte?
Určitě tu zavedeme dost nových věcí, které se budou týkat hlavně taktiky. Doufám, že to kluci rychle přijmou a zapracují na tom, abychom co nejrychleji hráli takovou hru, kterou po nich budu chtít.

Slavii se příliš nepovedla poslední základní část, bude to tentokrát lepší?
Takový je ale futsal, jak začne play off, tak je to jiná soutěž. Ale já bych chtěl, abychom začali dobře hned a krok za krokem se zlepšovali.

V týmu není Radim Záruba a Michal Salák, jak těžké je bude nahradit?
Jsou to kvalitní hráči, ale jsou pryč. Nebudeme přece brečet, že tady nejsou. Máme tu kádr, se kterým budeme pracovat. A ten je kvalitní. Navíc se určitě rozšíří.

Bude se kádr ještě nějak měnit?
Máme na to ještě čas, můžeme některé hráče ještě vyzkoušet. Je tu s námi Vojta Turek, to bude velice dobrá posila. Jeho příchod je výsledek dobrého skautingu klubu. Vojta je mladý a nadějný hráč s velkým potenciálem, má velký cit pro futsal, doufám, že do týmu rychle naskočí a budeme společně všichni správně makat. Vím, že o dalších příchodech vedení jedná.

Českou reprezentaci čeká baráž o UEFA EURO se Srbskem, jaké to bude?
To bude pro českou reprezentaci těžké. Srbsko má vynikající tým, mají nového trenéra, řada hráčů hraje v zahraničních špičkových klubech. Mají neskutečnou techniku, jsou v tomhle ohledu trochu napřed.

Jaké cíle pro Slavii před novou sezonou stanovíte?
Já bych především chtěl, abychom hráli atraktivní futsal, na který by rádi chodili fanoušci, kteří by byli s naší hrou spokojení. Aby tu v hale panovala atmosféra jako při posledním finále. Když bude tohle fungovat, budeme makat jeden za druhého, tak výsledky přijdou.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.