Koukneme se jen krátce za minulou sezonou? Jak ji hodnotíte a co by jste na ni třeba změnil?

Myslím, že jsme několik bodů ztratili, protože nám chyběly zkušenosti, tréninky. Několik bodů jsme ztratili ne naši vinou. Mohli jsme posbírat více bodů a vyhnout se tak ve čtvrtfinále Chrudimi, mohlo by to dopadnout jinak. Loňská sezona však byla pro klub historická a to je pro nás důležité!

Jste v přípravě na novou ligovou sezonu. Jak se vás tým připravuje?

Připravujeme se pozvolna… Všichni hráči jsou celý den v práci a někdy ani nemohou kvůli práci na trénink, to nám přípravu ztěžuje. Ale nejsme profesionální klub a víc toho dělat nemůžeme. Pracujeme na nedostatcích, které jsme v minulé sezoně měli a také na nových prvcích, které budeme chtít do hry přidat. Snažíme se do kádru zabudovat nové hráče tak, aby nám byli schopni naplno pomoci od začátku sezony.

Je určitě brzy, ale zeptáme se. Jak si myslíte, že dopadne ligová sezona a jak si přejete, aby dopadla pro Třinec?

Prvním cílem pro nás bude udržet se v lize. Tím druhým potom, abychom dosáhli po základní části na lepší pozici než vloni, abychom měli hratelnějšího soupeře pro případné čtvrtfinále. Vím, bude to těžké, ale kluci jsou ambiciózní a věřím, že tento cíl zvládneme.

V čem se Třinec liší od ostatních týmu?

Třinec je klub, který pracuje s velmi malým finančním rozpočtem a velmi mladým týmem, ten se ale nebojí pracovat a zlepšovat se. Máme velké ambice, ale především CHCEME!

Jak hodnotíte úroveň a styl české futsalové ligy? Co  vás v lize překvapilo?

Když ji budu porovnávat s ligou v Polsku, tak kvalita té v ČR je vyšší. Když ji ale porovnám se soutěžemi ve Španělsku nebo Itálii, pořád něco chybí. Pochopitelně podmínky jsou pro kluby nesrovnatelné. V české lize mě toho moc nepřekvapilo. Měl jsem o ní dobré informace a byl jsem na ni připraven. Jako trenér REKORDu jsem hrál několik přátelských zápasů proti Chrudimi a tak jsem tušil, co mě v lize čeká.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.