Johan celou svou futsalovou kariéru patřil Ludis Teamu Třebenice. S ním se dostal z okresu až do druhé ligy. Po postupu Gardenline do první  bylo prvořadým cílem přivést talentovaného brankáře. Ten se v úvodu ligy rozkoukával a pravidelně se střídal s kolegou Bartůňkem. Od osmého kola se stal však litoměřickou jedničkou. Díky své stálé formě, kdy prakticky ve všech zápasech svůj tým podržel, si vysloužil i první pozvánku do reprezentace na přátelské dvojutkání v Rumunsku. Do reprezentace pak nakoukl znovu v červnu, když se s nárdním mužstvem mohl radovat z vítězné trofeje na turnaji v Číně.
Základní stavební kámen Litoměřic tak odolal nabídkám konkurentů a dal přednost klubu, v němž působil v loňské sezoně.

Co rozhodlo ve prospěch Gardenline proti nabídkám Chrudimi či Plzně?
Rozhodla především rodina a práce. V říjnu čekáme nový přírůstek a stěhovat se dva měsíce před porodem nebylo úplně ideální. I když nabídka Chrudimi se samozřejmě odmítala těžko.

V červnu ses zůčastnil s reprezentací turnaje v Číně. Jak na tebe země zapůsobila.
Čína je zvláštní země s odlišnou mentalitou všech lidí, cesta byla dlouhá, ale užil jsem si to i právě vzhledem k celkovému vítězství.

A jak sis podle tebe vedl? Co říkáš na celkové vítězství nároďáku?
Co se týče mě osobně tak spokojený samozřejmě nejsem, ale na druhou stranu já spokojený nejsem nikdy.

Pojďme ke klubu, jak s odstupem času hodnotíš loňskou sezonu?
S odstupem času musíme hodnotit sezónu jako úspěšnou i přes vypadnutí ve čtvrfinále. Po základní části jsme jako nováček skončili třetí a neprohráli jsme s Chrudimí ani s Benagem, což se dá považovat za velký úspěch. O vypadnutí ve čtvrfinále rozhodly zkušenosti na straně Sparty.

Do Litoměřic přichází hráči, kteří Gardenline pomohli vyřadit ve čtvrtfinále, dokonce na post trenéra přichází Igor Vodecký.
Myslím, že hlavně v Michalu Kovácsovi získáváme velkou kvalitu a zkušenost. V minulé sezoně zvedl Spartu svým příchodem a doufám, že stejně to pomůže i nám. Co se týče Igora Vodeckého, tak na mě zapůsobil velmi dobře a doufám, že se mu u nás bude dařit a že spolu zažijeme úspěšnou sezonu.

Jak prozatím vypadá kádr a s jakými ambicemi do ligy vstoupíte?
Kádr zatím vypadá hodně slušně. Posílili jsme dobře a podařilo se udržet kluky, co se ukázali minulou sezonu. Ambice doufám, že budou medailové.

Další aktuality

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.