Do Nejzbachu si přišel před sezonou 2015/2016 jak zatím hodnotíš svoje angažmá?
Ano, do Nejzbachu jsem přišel před dvěma roky a za ty dvě sezóny jsem poznal spoustu výborných lidí a super spoluhráče. Přišel jsem do týmu jako nováček a snad je můj posun za ty dva roky vidět.

Na který zápas v Nejzbachu nejraději vzpomínáš a na jaký bys naopak nejraději zapomněl?
Určitě si rád vzpomenu na první čtvrtfinálový zápas proti Spartě, který jsme vyhráli doma 3:2 a já vstřelil 3 branky. Z hlavy bych nejraději vytěsnil předposlední zápas loňské sezóny proti Tangu Hodonín, kde jsem byl pro tým spíš přítěží.

Čím si vysvětluješ, že se v minulé sezoně týmu podruhé v historii nepodařilo postoupit do play-off?
Měli jsme v průběhu sezóny spoustu odchodů a nový hráči je nedokázali nahradit. Chyběly osobnosti, jsou jako Formánek, Merkl nebo Sklenář.

Co říkáš na změnu trenéra v Nejzbachu, kdy přichází Miroslav Semerád?
Já už jsem "Sempreho" zažil při své první sezóně a udělal na mě dojem. Doufám, že navážeme na povedenou sezónu, jako byla při jeho posledním angažmá v Nejzbachu.

Příprava začne 31. července, jak se na ní těšíš?
Na přípravu se moc netěším, ale beru to jako nutné zlo. Snad dobře potrénujeme a v sezóně z toho budeme těžit.

Na koho ze spoluhráčů se nejvíce těšíš?
Těším se na všechny, ale nejvíc asi na Lukáše Merkla. On je celkem ošklivej a tak jsem zvědav, jestli přes léto stihl udělat něco s tím obličejem (smích).

Jaký je tvůj osobní cíl v nadcházející sezoně?
Doufám, že se nám podaří probojovat alespoň do semifinále play-off a tam nenarazit na Chrudim. Pak už se může stát cokoliv.

Bude podle tebe liga opět vyrovnaná jako minulý ročník?
Dle mého názoru bude letos vyrovnaných 7-8 týmů a poslední 3 týmy moc body dělat nebudou.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.