Radime, jsi novou posilou klubu. Jak se těšíš na sešívaný dres?
Těším se moc. Slavia je klub, který je velkým pojmem nejen ve futsalu, takže se na novou výzvu opravdu moc těším. Doufám, že pomůžu Slavii tam kam patří a to jsou úplně ty nejvyšší příčky.

Můžeš představit svojí dosavadní futsalovou kariéru?
Na klubové úrovní jsem působil pouze v mužstvu Toro Fifejdy, které vede můj otec. Dostal jsem ovšem příležitost jako brankář fotbalového Baníku Ostrava ve futsalové reprezentaci U-19, kde jsem asi zaujal některé futsalové odborníky.

Jak se těšíš na spolupráci s Ondřejem Vahalou?
Je to jeden z nejlepších brankářů v lize, může mi toho hodně předat. Proto se na spolupráci velmi těším. Věřím, že spolupráce všech brankářů ve Slavii bude dobře fungovat.

Do Slavie přicházíš na přestup?
Ano. Cítím velkou důvěru vedení klubu a udělám vše pro to, abych tuto důvěru splatil.

Jak se Tvůj přestup zrodil?
Oslovil mě sportovní ředitel Slavie Dominik Rodinger, který mě první kontaktoval a jeho nabídka mě zaujala. Do Prahy jsem velmi chtěl, je zde možnost se rozvíjet jak ve futsalu, tak ve fotbalu.

Měl jsi i jiné nabídky?
Ano měl jsem i jiné nabídky z futsalové ligy. Radil jsem se s nejbližšími, i s lidmi z futsalového prostředí. Všichni doporučovali Slavii. Věřím, že pro můj rozvoj je to nejlepší volba.

Na co se nejvíce těšíš?
Na celou kabinu, a na to, až urveme se Slavií nějaké ligové body a budu vnímat společnou radost týmu.

Máš nějaké speciální Novoroční přání?
Přeju si, ať se mi s přítelkyní v Praze líbí, ať jsme oba zdraví a hlavně ať se mi daří po sportovní stránce, kvůli které do Prahy a do Slavie přicházím. Chtěl bych všem fanouškům futsalu a Slavie popřát Šťastné a Veselé, ať se jim futsal po Novém roce líbí a ať diváci naplní halu, bude to potřeba.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.