Jenomže Mados nakonec senzačně dokázal bojovným výkonem Zruč přestřílet a zvítězil 4:2. Hned dvě branky vsítil i hradecký Martin Šejvl, ovšem jen ta druhá, v závěru utkání do prázdné branky Benaga, mu přinesla radost.

Martine, jak si viděl utkání přímo ze hřiště ty?
Do zápasu jsme šli s tím, že nemáme co ztratit a to bylo také vidět na palubove. Samozřejmě Benago bylo velice kvalitním, takže i pro nás těžkým soupeřem, ale dali jsme do toho všechno a odměnou nám jsou velice cenné tři body.

Hosté se dostali do vedení, když sis smolně srazil míč do sítě ty. Nakonec si ale přidal pojišťovací branku na 4:2. To jsou dva naprosto rozdílné okamžiky, jaké si měl v těchto chvílích pocity?
Po vlastní brance to nebyl opravdu příjemný pocit a chvíli mi trvalo, než jsem se s tím srovnal. Určitě to pro mě nebyl vysněný vstup do zápasu, ale naštěstí mě kluci podrželi. No a naopak po vstřelené brance jsem byl samozřejmě neskutečně šťastný, i když to byla poměrně jednoduchá situace.  

Co ta drtivá síla Benaga během power-play, asi budeš souhlasit, že střelci hostů naštěstí neměli svůj den, že?
Byl to ohromný tlak, ale bránili jsme velice houževnatě a šli si za svým cílem. A musím souhlasit, že rozhodně svůj den neměli. Podle mě, zápas trochu podcenili a tímto se jim to vrátilo.

Kde vidíš největší rozdíl vašeho výkonu oproti utkání v Litoměřicích?
Hlavní rozdíl byl asi v nasazení, předvedli jsme skvělý týmový výkon na rozdíl od zápasu v Litoměřicích. Ale nutno podotknout, že to byl úplně jiný zápas. Jak už jsem říkal, s Benagem jsme neměli co ztratit. A hlavně nás hnalo dopředu skvělé publikum.

Ještě jednou otázkou se vrátím k vlastním brankám, čím si vysvětluješ, ze si jich dal Hradec letos už tolik?
Těžko říct, může to být asi ještě naší nezkušeností s trochou smůly. Rozhodně se však musíme těmto smolný momentům vyvarovat.

Další aktuality

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.

Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný
Martin Brychta: Jsem na tým obrovsky pyšný 02.04.2024

Třiatřicetiletý Martin Brychta se na začátku sezony stal vedoucím mužstva a do hry naskakoval sporadicky jen jako poslední hráč. Jak to ale ve sportu chodí, vše bylo jinak a nakonec dovedl Slavii s kapitánskou páskou na rukávu do semifinále a navíc jako jediný z aktérů vstřelil v každém zápase gól.

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.