Po delším váhání, zda ano či ne, to řešil jako chlap. V úvodu tréninku požádal trenéra - svého bratra Beniho, aby mohl se spoluhráči na chvíli promluvit. Řekl jim jasně: "Chlapi, cítím, že už nemám reálnou šanci v zápasech hrát a chodit jen na lavičku, byť s kapitánskou páskou, pro mne není. V životě ,když jsem něco dělal ,tak to bylo na sto procent. Jako hráč končím!"

Ago, opravdu rozhodovala ta šance pravidelně hrát?

Svým způsobem ano. Podívejte se na kádr Benaga, který bude od konce listopadu ještě silnější. Je mi dvaačyřicet, mám prosperující byznys. Navíc ,a to je pro mne v tuto chvíli naprostou prioritou, spokojenou a šťastnou rodinu, do níž se před pár dny narodila dcerka a jako táta jsem strašně moc šťastný. To všechno zabírá čas. A tuto skutečnost musíte postavit právě proti šanci pravidelně hrát. Není to zdaleka otázka věku či fyzické kondice, ale té šance, a tu jsem neviděl, proto jsem se takto rozhodl.

To znamená, že BENAGO už bude jenom "BEN"?

To zdaleka ne. Jen futsal si chci případně zahrát už jen pro radost, třeba někde v nižší soutěži. Benago jako takové je ale moje srdeční záležitost, je to společný projekt mě a bratra, tady jsem s ním spojen pupeční šňůrou a v tom se nic nemění. Jen moje role se posune z pozice hráče… Kam? Tak o tom si musím ještě s Benim promluvit, určitě svou představu mám. Nezastírám, že bych si chtěl udělat trenérskou licenci. Odehrál jsem na tři stovky ligových zápasů, takže praktické zkušenosti určitě mám.

Pětaosmdesát ligových gólů není také k zahození.

Tak to jsem nikdy nepočítal. Vždycky bylo pro mne na prvním místě mužstvo. Góly byly vyústěním spolupráce celé čtyřky, je fakt, že ránu jsem vždycky měl. Ale zpátky k té předchozí otázce. Zůstává rozhodně BENAGO. To je rodinný tým, táta s mámou nás vychovali tak, že i když budeme mít na věc jiný názor, rodina drží pospolu. A my jsme s Benim něco dokázali. Jeho trenérské úspěchy jsem mu vždycky přál a budu s ním v jednom šiku i dál. Jako hráč jsem ho jako trenéra vždy plně respektoval. Teď mu chci dát své zkušenosti a názory k posouzení v trochu jiné roli.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.