Tomáši, poslední reprezentační akci hráči Chrudimi vynechali kvůli UEFA Futsal Cupu a zadařilo se, jak mělo. Jak se zpětně díváte na vaše výkony v základní skupině Ligy mistrů?

Sezónu jsme začali velice tvrdou přípravou, po které jsme byli hodně unavení a vše jsme podřídili právě Lize mistrů. Po konzultaci s trenérem Felipem a Neumannem jsme se dohodli, že Turnaj 4 zemí vynecháme, abychom byli stoprocentně připravení a dokázali postoupit, což se zvládlo. Myslím, že první zápas se slovenským mistrem jsme předváděli slušnou hru, ale soupeř měl dost sil a držel s námi krok do poloviny druhého poločasu, kde se opět ukázalo, že jsme velice dobře připraveni a dokázali soupeře dostat pod tlak. Druhý zápas jsme z mého pohledu odehráli nejlepší utkání a podle toho vypadá taky výsledek, soupeře jsme pustili do minima šancí pouze v power play. A poslední zápas mě trošku zklamal soupeř, který nechtěl hrát a jen bránil výsledek, který mu stačil k postupu. Takže samozřejmě hodnotím celý turnaj pozitivně, kde přišlo spousty skvělých fanoušků, a my jsme si každý zápas užili.

Forma Chrudimi jde nahoru. Vrátili jste se do čela soutěže, porazili Benago, ale trenér Conde tvrdí, že to není strop. Máte stejný názor? Může vaše forma a fyzička ještě gradovat?

Trenér Felipe je velký profesionál, má vystudované vše, co je k vrcholovému futsalu potřeba, a pokud to říká, tak tomu můžeme věřit. Trochu jsme se báli na začátku sezóny, kdy jsme nepředváděli dobrou hru a nebyla tam lehkost, ale vše dopadlo tak, jak dopředu hlásil, že forma bude gradovat na Lize mistrů, což se také potvrdilo, a teď z toho můžeme čerpat i další zápasy. Ale určitě se nestane, že bychom trénovali méně, držíme laťku stále vysoko.

Nyní letíte s reprezentací do Švédska. Hrál jste někde proti tomuto soupeři nebo nějakému klubu z jeho země?

Proti Švédsku jsem zatím nikdy nehrál, ať už na klubové nebo reprezentační úrovni, takže to bude moje první zkušenost.

Co od dvojutkání očekáváte a s jakými cíli letíte?

Můj cíl je každý zápas vyhrát a myslím, že stejný cíl bude mít i celá reprezentace. Abych pravdu řekl, tak zatím nevím, co mám od zápasů očekávat, nikdy jsem soupeře neviděl ani na videu, takže uvidíme.

Vyhovovalo by vám složení chrudimské čtyřky i v reprezentaci?

Je pravda, že s Radimem Zárubou a Matějem Slováčkem jsme spolu hráli už minulý rok a docela nám to šlapalo. Myslím, že letos je naše souhra zase lepší, dostáváme hodně prostoru jak v lize, tak v Lize mistrů a tím se můžeme opět výkonnostně zlepšovat. Určitě by to bylo výhoda hrát s hráči, s kterými trénujete každý den.

Elitní skupinu UEFA Futsal Cupu hrajete proti Ricardinhově Movistaru. Máte v hlavě to, abyste se nezranil a mohl si proti takovému soupeři a hráči vůbec zahrát? Ovlivňuje vás to nějak?

Já jsem si Movistar moc přál. Samozřejmě, naše šance na postup není velká, je to jeden z nejlepších týmů na světě, ale na druhou stranu, není lepší měřítko než si zahrát proti nejlepšímu hráči světa. Byla radost ho sledovat na Mistrovství Evropy v Srbsku, zahrát si proti němu je splněný sen, ale zatím se musíme připravovat na ligové boje, na nějaké šetření, aby nepřišlo zranění, není prostor. Moc se na tento zápas těším.

Během loňské sezóny jsem si nemohl nevšimnout váš obrovský vzestup. Věříte si jeden na jednoho, hrajete sebevědomě a střílíte góly. Co se ve vás zlomilo a co vám dodalo ono sebevědomí?

Tak opět bych se vrátil hlavně ke spoluhráčům, musím říct, že v kabině je velká pohoda a to je jeden z hlavních důvodů. I v osobním životě se cítím dobře, to budou asi ty hlavní faktory.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.