Přitom Benago začalo zápas dobře. Ve 4. minutě přihrál Galvao Belejovi a ten otevřel skóre. Jenže hned po přestávce si dal Galvao vlastní gól a hostům začaly problémy – 1:1. Rozuzlení přišlo pět minut před koncem, kdy se radoval domácí střelec Merkl – 2:1. Jeho radost byla tak vehementní, že mu zručský Tachtadžis podkopl ze střídačky nohy a byl vyloučen. Pak už Benago vyrovnat nestihlo.

Roman Páral (trenér Nejzbachu Vysoké Mýto): „Na Benago jsme byli perfektně připravení. Chystali jsme se i na jejich power play. Soupeř byl oslabený, což byla naše výhoda, ale věděli jsme, jak dobrou power play Zruč má. Snažili jsme se tomuto vyhnout a presovat je od začátku zápasu. Prvních deset minut jsme byli zbytečně nervózní, z čehož pramenily chyby a po jedné z nich se Benago dostalo do vedení. Druhá desetiminutovka už byla výborná. Zahazovali jsme však jednu šanci za druhou. I první poločas jsme měli vyhrát čtyři-dva. Po přestávce jsme hráli stejně aktivně. Benago se nepouštělo do power play a navíc si dalo vlastní branku, která nás nakopla. Měli jsme další šance a dali jsme i druhý gól. Bohužel se nám nepodařilo zvýšit na tři-jedna, takže hosté hráli v závěru power play, ale přežili jsme ji. Petr Vladyka dokonce trefil tyč. Byli jsme hladovější po vítězství a šli jsme za ním tvrdě. Vyhráli jsme zaslouženě. Benagu nepomohly ani jejich praktiky, které momentálně předvádí.“

Petr Svoboda (asistent trenéra FC Benago Zruč n. S.): „Páteční těžké utkání v Mýtě ukázalo, že máme stále problémy proměňovat šance v zápasech, do kterých se dostáváme, a na druhé straně byl proti nám výborný brankář Gerčák. Jeden gól si dáme nešťastně sami a druhý po nedůrazu před naší brankou. Na středeční zápas se vrátí parta z Feniksu, která nám snad vrátí energii, jež nám v některých momentech zápasu chybí. Jinak gratulace do Mýta k výhře.“

Nejzbach Vysoké Mýto – FC Benago Zruč n. S. 2:1 (0:1)

Statistiky

Další aktuality

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou. 

Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony!
Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony! 13.05.2024

V úterý v 19 hodin v Heřmanově Městci začíná letošní finálová série, ve které počtvrté za sebou poměří síly o zlato FK Chrudim a Interobal Plzeň. Co zaznělo před prvním duelem z kabin?