První gól celé série vstřelil v 10. minutě po standardní situaci Hrdina, i když míč se dostal za čáru jen těsně. Na 2:0 zvýšil Křemen, který se uvolnil na středu hřiště a bodlem zamířil přesně. Mělník se vrátil do hry v poslední minutě první půle. Šiler se z pozice pivota otočil před brankou a přesně zamířil - 2:1.

Vyrovnané utkání pokračovalo i ve druhé půli. Důležitý gól vstřelila pět minut před koncem Slavia. Křemen obral soupeře a z rychlého brejku připravil pozici pro skórování Homolovi - 3:1. Mělník vzápětí zkusil power play, ale i přes několik příležitostí už prohru neodvrátil.

Ohlasy aktérů zápasu

Jan Homola (kapitán Slavie): „Nebylo to vůbec jednoduché, ale to jsme čekali. Dnes nám hodně Mělník zatápěl, nemohli jsme se do jejich obrany dostat. Začali jsme dobře, měli jsme šance, které jsme ale nedali. Pak jsme vedli o dvě branky a dostali jsme zbytečný gól do šatny. Druhý poločas byl od nás těžkopádný, plný chyb, ale zvládli jsme to, a to je nejdůležitější. Za dva dny to budeme chtít zvládnout znovu a dovézt si do Edenu mečbol.“

Jakub Němec (trenér Olympiku): "Je to obrovská škoda, tenhle zápas mohl skončit úplně opačně. Dnes nevyhrál lepší tým, ale produktivnější. My jsme si vytvořili hodně šancí na to, aby výsledek skončil opačně. Bohužel futsal se nehraje na krásu a šance, ale na góly. Proto Slavia vede v sérii 1:0 zaslouženě. Ve čtvrtek hrajeme druhý zápas doma a produktivita je hlavní věc, co musíme zlepšit, abychom zvítězili. Věřím, že budeme ještě lepší a nebezpečnější než v úterý."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 602325579