V úvodu utkání měla více ze hry pražská Sparta, ale fantasticky chytající Gerčák zlikvidoval několik brankových šancí hostí. Vysokomýtští hrozili především z dlouhých výhozu a balónů. A v 8. minutě to přineslo své ovoce, když dlouhý míč Gerčáka usměrnil Lukáš Mach za záda Cristiana - 1:0. Sparta se poté snažila kombinovat, ale Marek Rajnoch vybojoval balón a v 9. minutě šel sám na Cristiana a skvěle zakončil a dostal Nejzbach do dvoubrankového vedení - 2:0. Sparta reagovala oddechovým časem a ve 12. minutě snižoval na rozdíl jediné branky krásnou střelou z bezprostřední vzdálenosti Darrier - 1:2. Do svých šancí se ve zbytku poločasu dostávali, jak domácí, tak hosté tu nejbezpečnější měla hostující Sparta, ta v poslední minutě v prvním poločase nastřelila tyčku.

Do druhého poločasu šel Nejzbach s odhodláním i nadále pokračovat v bojovném výkonu, a to se také dařilo. A ve 31. minutě si Vysokomýtští vzali dvoubrankové vedení zpět po střele Matouše Novotného - 3:1. Jenže Sparta po této brance ožila a nejprve ve 32. minutě Maxharraj snižoval - 3:2. A ve 33. minutě Darrier srovnal - 3:3. Aby toho nebylo málo Sparta se hned také dostalo do vedení, když ve 34. minutě svou druhou branku v utkání vstřelil Maxharraj - 3:4. Vysokomýtští se poté pokoušeli o vyrovnání, ale Sparta si už vedení pohlídala ba naopak ještě pojistila, když nejprve 39. minutě překonal Gerčáka, Brahimi - 3:5. Ve 40. minuě, při nejzbašské power-play pojistil výhru Sparty reprezentant Kosova Kelmendi - 3:6.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Jiráský (hráč 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto): "V zápase se Spartou jsme sahali po bodech. Osm minut do konce jsme vedli 3:1. Bohužel, Sparta dokázala zápas otočit. Pokud takto budeme hrát proti jiným týmům, nemám strach o body."

Beni Simitči (trenér Sparty): "Kdybychom v páté minutě vedli 5:0, nikdo by neřekl ani popel a místo toho dvakrát inkasujeme! Pak se honíme se soupeřem, abychom dotáhli výsledek a přitom jsme prohrávali 1:3. Co jsem měl vyčítat klukům, to dostali o poločase a druhý poločas byl z naši strany už o hodně lepší směrem k bránění stylu Mýta. Směrem dopředu nemám co vyčítat, spíše chválit, protože jsme si vyprodukovali spoustu stoprocentních šancí. Kdybychom proměnil šance, tak byl výsledek dvojciferný. Nejvíc mě potěšila vnitřní síla týmu, že za stavu 1:3 otočil výsledek na 6:3. Gratuluji Vysokému Mýtu k bojovému výkonu a držím jim moc palce v záchraně. Děkuji sparťanským fanouškům, kteří si našli cestu do haly a podpořili nás."

| Statistiky

Kde se hrálo

Vys. Mýto | DM

Více
Adresa Generála Závady 118, Vysoké Mýto
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 200 stání
Rozměry 39 x 18 metrů
Povrch palubovka
Telefon 465421777