Od prvního hvizdu se naplňovala očekávání obou klubů. Teplice se snažily na Brno vlétnout, Helas pečlivě bránil a čekal na své šance. Domácím opět dlouho trvalo, než dokázali překonat obranu hostů. Podařilo se to až kapitánovi Adrianovi, který se ujal standardní situace po odpískaném faulu. Povedenou střelou pod břevno nedal nejlepší střelec Svarogu hostujícímu gólmanovi šanci a potěšil tak domácí publikum. Na palubovce se hráči nešetřili a především na straně Helasu se v první půli množily fauly. Jeden z tvrdších zásahů schytal domácí brankář Michal Hůla, který byl po úderu do hlavy nucen střídat. Čerstvý gólman Teplic Ben Sellam nezažil povedený start do zápasu, kdy prakticky ihned inkasoval. Brno srovnalo na 1:1 po teči domácího hráče. O čtyři minuty později dostali hosté jedinečnou možnost vzít si vedení na svou stranu a to když Sellam zavinil faul a daroval hostům krátkou penaltu. K té se postavil David Cupák, který však neproměnil. Klíčový moment zápasu dotáhl tři minuty poté Jair Varela, který zužitkoval desetimetrový kop po šestém faulu Helasu. Gólem do šatny si Svarog zajistil jednobrankové vedení 2:1. 

I začátek druhé půle patřil Teplicím. Adriano zaznamenal ve 22. minutě svůj druhý gól zápasu a uklidnil tak svůj tým. Další minuty patřily opět tlaku domácích, které však trápila mizerná produktivita a skvěle chytající Klímek. Od 28. minuty zkoušel Helas průběžně hru v power play. Tu však Teplice zodpovědně bránily a Brno prakticky nepustily do zakončení. Ze snížení už se hosté příliš neradovali. Přišlo totiž až deset vteřin před koncem utkání a zasloužil se o něj parádním vlastním gólem hlavou William. Domácí tak zápas zdárně dotáhli do vítězného konce a těší se na druhé utkání v Brně.

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "Byl to dnes takový opatrný začátek. Trochu nám trvalo, než jsme se dostali do hry. Rozjeli jsme se až po vstřelení gólu, i když Brno poté dokázalo srovnat na 1:1. Následoval pravděpodobně klíčový moment, kdy hosté neproměnili penaltu a my následně využili desetimetrový kop. Otazník visí nad Michalem Hůlou, který po zásahu do hlavy musel střídat. Pevně ale věřím, že do pondělí bude v pořádku."

Filip Havrda, hráč Helas Brno: "Teplice byly po celý první poločas více na balonu a snažily se prolomit naši obranu, to se povedlo až v 11. minutě, následně se nám šťastně podařilo srovnat, avšak na konci první půle jsme byli potrestáni z přímého kopu - 2:1. Do druhého poločasu jsme šli odhodlaní s tím, ze chceme urvat nějaký ten bod, avšak soupeř nás hned na začátku druhé půle potrestal a po zbytek zápasu si víceméně hlídal výsledek zápasu. Nám se v posledních vteřinách podařilo ještě upravit výsledek na 2:3. Po zapase jsme se jednoznačně zase utvrdili v tom, ze se s Teplicemi daji hrát vyrovnané zápasy a my se hned v pondělí budeme na domácí palubovce snažit srovnat stav série na 1:1."

Statistiky

Kde se hrálo

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dvousložkový polyuretan Lobadur
Telefon 607585282