Podle kapitána Olympiku Jiřího Vokouna, který stejně jako Gabčo nastoupil proti svému bývalému týmu, nebyl mělnický výkon vůbec špatný. Na rozdíl od prvního vzájemného duelu v sezoně, který sparťané vyhráli 8:0.

„Sparta měla jasnou převahu v držení míče a hledala skulinky v naší obraně, ale defenzivní činnost nám fungovala velmi dobře, kterou podpořil až nesmyslnými zákroky Honza Žežulka. Bohužel to ale na Spartu nestačilo, nedařilo se nám dotáhnout brejky až do konce a taky nám chyběla trocha štěstí při závarech před sparťanskou brankou, kterých jsme měli několik,” popsal páteční duel Jiří Vokoun.

Domácí se gólově přihlásili až ve druhém poločase. Trefami Kalabise a Martince se vrátili na kontakt. Sparta ale po chvíli znovu odskočila a ztrátu nedopustila. Trenér Pražanů Beni Simitči byl po všech stránkách spokojený: „Zápas jsme museli vyhrát, kvalitu máme vyšší než Mělník. Je škoda, že jsme nevyhráli větším rozdílem, protože hned v prvních minutách jsme nedali pět nebo šest šancí. Jsem s výkonem kluků velmi spokojen, odevzdali své maximum a máme tři body. To je nejdůležitější.“

Zápas měl i charitativní podtext, domácí klub se rozhodl kompletní výtěžek ze vstupného odkázat válkou sužované Ukrajině. Do haly zamířily na tři stovky fanoušků. „Děkujeme za podporu všem, co jste dnes přišli. Takhle narvanou halu jsme neviděli alespoň dva roky,” těšilo vedení Olympiku.

Statistiky

Kde se hrálo

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kategorie Kategorie A
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch PVC
Telefon 315622044