BŘEZEN 5, 2022
PŘEDPOSLEDNÍ KOLO NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽE PŘIHRÁL RAPIDU DO CESTY UTKÁNÍ S PRAŽSKOU SLAVIÍ. RAPID CHTĚL NAVÁZAT NA VÝKONY ZE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ S TÍMTO SOUPEŘEM A ZÁROVEŇ NA DÁLKU SLEDOVAL SOUBOJ ŽABINSKÝCH VLKŮ BRNO, HLAVNÍHO KONKURENTA V BOJI O ZÁCHRANU.
Před utkáním byla matematika v boji o záchranu jasná. Pokud by Rapid uhrál minimálně stejný bodový zisk jako Žabinští Vlci v domácím utkání proti Liberci, mohl slavit jistotu záchrany.

Bohužel úvod utkání jakoby kopíroval minulé utkání proti Plzni. Rapid sice v úvodní minutě zahrozil, poté však převzala iniciativu Slavia, která dokázala trestat nedůraz a nedůsledné bránění Rapidu a také využívala slabého pohybu hráčů Rapidu. V tomto ohledu byl slabý především výkon brazilské trojice Mello, Fernando, Pedro. Hráči, kteří měli být v utkání se silnými soupeři oporami, bohužel svou úlohu poněkolikáté vůbec nezvládli.

Nebylo se tak čemu divit, že si Slavia otevřela střelecký účet a utkání s míčem u sálovek si užívala. V průběhu prvního poločasu Slavia dokázala skórovat šestkrát a po prvním poločase vedla 6:0. Do druhého poločasu obě mužstva protočila sestavy, na hřišti v dresu Rapidu se dostávali do hry dorostenci z kategorie U17 a minimálně v pohybu a nasazení naprosto předčili své zahraniční spoluhráče. I ve druhém dějství byla Slavia lepší a vytvářela si šance, přesto byl výkon Rapidu mnohem sympatičtější, za což byl odměněn alespoň čestnou brankou v poslední minutě Dominik Maxa, který si připsal první prvoligovou branku ve své futsalové kariéře. Přesto jeho branka nestačila na víc, než na kosmetickou úpravu skóre na 1:9 z pohledu Rapidu.

Rapid předvedl proti Slavii jeden z nejhorších výkonů své prvoligové historie, přesto mohl po utkání slavit záchranu v nejvyšší soutěži! FTZS Liberec dokázal zvítězit na palubovce Žabinských Vlků 3:2 a tím zajistil Rapidu záchranu v 1. Futsal lize. S jejím letošním ročníkem se rozloučí Rapid atraktivním zápasem na palubovce Sparty Praha.

Matěj Čapek (předseda FC Rapid Ústí nad Labem): „Výkon se Slavií je pro mě velkým zklamáním, především výkon zahraničních hráčů byl několikátý zápas v řadě slabý. Zklamaní z výkonu vyvažují další herní minuty našich mladíků a především definitiva záchrany v nejvyšší soutěži.“

David Frič (trenér SK Slavia Praha): „Jsem rád, že jsme zápas rychle rozhodli a mohli protočit všechny hráče, to bylo to nejdůležitější. Nakombinovali jsme to tak , že kluci hráli spolu jako v juniorce a že s nimi hrál Radim Záruba, nabrali dobré zkušenosti a nezklamali. Jsem rádi, že to takhle proběhlo, ale na druhou stranu intenzita zápasu byla extrémně nízká.“

Statistiky

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827