Lepší vstup do zápasu mněli domácí, když už ve druhé minutě fauloval pronikajícího Fichtnera Holý, naneštěstí pro Plzeň už byl Fichtner v pokutovém území, a tak dostali Démoni možnost zahrávat pokutový kop, ke kterému se postavil sám faulovaný Fichtner, který nezaváhal a poslal Lípu do vedení 1:0. Plzeň dokázala vyrovnat v šesté minutě. Kdy při power-play naznačil střelu Vahala čímž si položil obránce a přihrál osamocenému Štrajtovy, který dokázal prostřelit Kirova – 1:1. Do vedení se Plzeň dostala v desáté minutě, kdy se pokusil vystřelit Štrajt, střela se mu nepovedla, Plzeň to al mrzet nemuselo, protože střelu mířící mimo branku usměrnil mezi tři tyče Buchta – 1:2. Za tohoto výsledku se šlo do kabin.

Začátek druhého poločasu vyšel Plzni, kdy se ve dvacáté druhé minutě dokázal prosadit po nástřelu Künstnera před branku Kozár – 1:3. Čtvrtou branku přidal ve dvacáté čtvrté minutě po přesné přihrávce Kozára na zadní tyč Seidler – 1:4. Poslední branku zápasu vstřelil Zdráhal, který se dostal k volnému míči před brankou a uklidil ho tvrdou ranou pod břevno Lecjaksovi branky – 1:5.

Příští zápas a zároveň poslední v sezoně čeká Démony v pátek 11.3., kdy se představí v hale v Edenu proti Slavii od 20:00.

Karel Kruliš (trenér Démonů): "Zápas proti asporantovi na titul jsme zvládli se ctí. Myslím, že jsme si dokázali, že jsme schopni hrát i s takovým týmem. Kluci splnili vše, co jsme si řekli, soupeř rozhodl ve hře v pěti, kde to mají skvělé nacvičené a dali nám z toho tři góly. Soupeři gratuluji k vítězství."

Tomáš Buchta (hráč Plzně): „Zápasy v Lípě jsou vždycky těžké. My jsme si říkali, že bude důležitý začátek zápasu, že na soupeře musíme vlétnout. Bohužel jsme dostali hned ze začátku z penalty gól a museli skóre otáčet. Po gólu na 1:1 jsme začali diktovat tempo my a rozdíl v konečném skóre mohl být nakonec i vyšší.“

Statistiky

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982