Lépe zápas začal hostující Helas, který se dostal do vedení ve čtvrté minutě, kdy od lajny nastřelil míč před branku Sznapka. Před brankou se nejlépe zorientoval Mužík, který dokázal tečovat míč za záda Kirova – 0:1. Do dvoubrankového vedení odskočili hosté o minutu později, kdy podobně jako první branka, padla po nástřelu před branku a teči před brankářem do branky, tentokrát si asistenci připsal Presl, branku vstřelil Doubravský – 0:2. Démoni odpověděli v osmé minutě, kdy se po rohu Fichtnera, krásnou střelou do horního rohu branky prosadil Hrdý, který tak zavelel k obratu – 1:2. Vyrovnání přišlo v desáté minutě, kdy se po dlouhé křižné přihrávce Caizla prosadil, pod horní tyč Klímkovi branky, Švec – 2:2. O tři minuti později už Démoni vedli, kdy se hosté odhodlali k power-play, což se jim vymstilo, když se přes celé hřiště, do odkryté branky, trefil Zapletal – 3:2. A když v poslední vteřině první půle zazdil obrovskou šanci Mužík, šlo se do kabin za stavu 3:2.

Hosté chtěli na domácí na začátku druhého poločasu vlétnou, ale srazila je chyba brankáře Klímka, který propustil střelu Hrdého mezi nohami– 4:2. Hosté pokračovali v náporu, ale ve třicáté páté minutě přišla branka domácích, kdy se po křižné přihrávce Rozbouda, přes celou šíři hřiště, prosadil Bejda – 5:2. Za pár vteřin už bylo, ale vedení domácích opět pouze o dvě branky, kdy se po přihrávce Cupák, prosadil do horního rohu branky Mužík – 5:3.

Víc už se toho v zápase nestalo, a tak si démoni připsali důležité body v boji o záchranu a utekli tak Žabinským Vlkům na rozdíl tří bodů. Démony čeká příští zápas na venkovní palubovce, když v pátek 25.2. zajíždí do Teplic, kde se utkají s místním Svarogem.

Ohlasy

Petr Zapletal (hráč FC Démoni Česká Lípa): "Hrál se vyrovnaný zápas asi jako každý s Helasem. V průběhu zápasu se prokázalo, že hrajeme o víc než soupeř a možná i díky tomu jsme vyhráli. Chtěli jsme víc než Helas, a proto bereme tři body. Věřím, že pokud nebudou překvapivé výsledky, tak nám to již teď musí na záchranu stačit."

David Presl (hráč Helasu Brno): "I přes velkou marodku, kdy jsme do České Lípy jeli jen v šesti lidech do pole, jsme výborně začali a po pěti minutách vedli 2:0. Bohužel jsme dostali kontaktní gól ze standardky a posadili Lípu na koně, která skóre otočila. Druhý poločas jsme i přes spoustu šancí nedokázali zápas zvrátit a bohužel prohráli druhý zápas v řadě. Doufám, že přes týden doléčíme šrámy a v pátek s Libercem budeme naplno bodovat."

Statistiky

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982