První branka padla už po několika vteřinách, kdy dokázal po přihrávce Fichtnera dostat míč za záda Klečky Bialek – 1:0. Druhou branku přidali Démoni v osmé minutě kdy ústecký kapitán Gajdoš ztratil v souboji míč, čehož využil Caizl, který nabídl Rozboudovi míč před prázdnou branku a ten nezaváhal – 2:0. Na další branku se čekalo až do sedmnácté minuty, kdy dokázal proměnit desetimetrový kop za šestý faul novic v sestavě Démonů Hrdý – 3:0. Poslední šanci skórovat v prvním poločase dostal ústecký Mello, který měl možnost proměnit desetimetrový kop. Pokusil se prostřelit domácího brankáře Kirova mezi nohy, ten ale zachoval klid a střelu ústeckého hráče vyrazil, a tak se šlo do kabin za tříbrankového vedení domácích.

Druhý poločas se nesl v duchu power-play hostů, kteří hráli v pěti hráčích po většinu druhého poločasu, ale k větším šancím to nevedlo, naopak ve třicáté sedmé minutě se přes celé hřiště dokázal trefit, do odkryté branky, Zapletal a dostal tak Démony do vedení 4:0. Toto vedení domácím, ale vydrželo pouze minutu, kdy se dostal k odraženému míči Koc a upravil tak na konečné skóre 4:1 pro Démony.

Pro Démony se jedná o velmi důležité vítězství, kterým se dotáhli na pozice zaručující záchranu. Na tyto pozice se budou moci Démoni dostat, v případě prohry Žabinských Vlků, už příští zápas, kdy příští pátek 18.2 od 20:30 na domácí palubovce hostí Helas Brno.

Karel Kruliš (trenér Démonů): "V zápase s Ústím jsme věděli, že nám jde o hodně a od začátku utkaní jsme pracovali poctivě, soupeř byl hodně na balonu, ale v bloku jsme ho skvěle drželi od naší branky, a pokud něco prošlo, tak fantasticky chytající Kirov vše zneškodnil. Jsme rádi za vítězství, ale ještě je před námi spousta práce."

Matěj Čapek (hrající předseda Rapidu): "Česká Lípa vstoupila do utkání lépe a koncentrovaněji a hned v první minutě se ujala vedení. Zanedlouho navíc získala dvoubrankové vedení po naší naprosto zbytečné chybě. Od začátku utkání se odvíjel zbytek zápasu, byli jsme více na balónu, Česká Lípa však velmi dobře a obětavě bránila. Co nedokázala pokrýt obrana domácích, to chytil domácí brankář. V konečném součtu, hlavně s ohledem na přístup k utkání, vyhrála Česká Lípa zaslouženě. Touto prohrou jsme se definitivně vyřadili ze hry o play off a co je horší, zkomplikovali jsme si cestu za záchranou. Nezbývá než se pokusit uhrát s favority nějaký bod a naopak doufat, že na náš úkor nebudou v závěru soutěže přibývat překvapivé výsledky našich soupeřů v boji o záchranu."

Statistiky

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982