Již před utkáním bylo jasné, že na Rapid čeká velmi těžký zápas a to především díky řadě absencí. Kvůli karetním trestům nemohla nastoupit trojice Mello, Výborný, Koc. Zranění nepustilo do hry Petra Tichého a dlouhodobě zraněného Daniela Hajaše s Tomášem Votavou. Viróza vyřadila ze zápasu Matěje Kliera a také hlavního trenéra Martina Dlouhého. Svou šanci tak dostali hráči z úspěšné kategorie U17 a roli hrajícího trenéra převzal Matěj Čapek.

Úvod utkání nevypadal vůbec špatně, první čtyřka složená z dvou bratrských dvojic (bratři Zápotočtí + bratři Gajdošové) držela se svým zkušenějším soupeřem krok, přesto se bohužel nevyvarovala inkasované branky. Ve 4. minutě se prosadil střelou z autu hostující Nečas a poslal Mělník do vedení. Mezi 7. a 10. minutou přišla rozhodující fáze zápasu. Rapid během ní inkasoval tři branky a čtyřbrankový náskok si Mělník udržel až do konce prvního dějství. I Rapid si připsal v prvním poločasu řadu střeleckých příležitostí, bohužel soupeř byl v zakončení mnohem efektivnější.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu jako ten první. Mělník byl aktivnější, Rapid však se svým soupeřem držel krok a vytvářel si také šance, bohužel i ve druhém poločasu byl Mělník mnohem efektivnější než Rapid. Nebylo se tak čemu divit, že Mělník do konce utkání přidal ještě další tři branky, za Rapid vstřelil v závěru utkání čestnou branku Pedro. Kromě sedmi inkasovaných branek musel Rapid zkousnout také červenou kartu, kterou obdržel po hraní rukou ve 31. minutě Jiří Zápotocký.

Rapid tak proti Mělníku prohrál 1:7, i přes vysokou porážku však herně nepropadl a především pro mladíky z U17, kterých bylo hned 5 z desetičlenné sestavy. se jedná o velmi cenné zkušenosti.

Matěj Čapek (FC Rapid Ústí nad Labem): „Věděli jsme již před zápasem, že nás čeká vzhledem k velkém počtu absencí těžké střetnutí. Chyběli nám tři klíčoví vykartovaní hráči a někteří zranění, navíc onemocněl trenér a já musel částečně zastoupit jeho roli. Do utkání jsme tak šli s čistou hlavou a neměli co ztratit. Šanci dostala pětice juniorů z juniorské ligy, ve které jsme z deseti kol uhráli deset výher. Výsledek proti Mělníku je pro nás krutý, předvedená hra špatná nebyla. Mělník byl ale rychlejší a fyzicky vyspělejší, my doplatili i na nezkušenost. Nemáme se za co stydět, přestože jsme prohráli o šest branek. Pro mladé hráče je to do budoucna velká škola, kterou jednou zúročí v dalších zápasech. Mrzí nás červená karta pro Jiřího Zápotockého, jinak bychom měli být pro další kolo kompletní. Chceme zabojovat o body, záchrana soutěže stále není jistá a je o co hrát do konce sezóny.“

Jakub Němec (trenér SK Olympik Mělník): „Chtěli jsme vyhrát a do nového roku vstoupit ziskem tří bodů. Věděli jsme, že Ústí nad Labem chybí vykartovaní hráči, přesto jsme nechtěli nic podcenit. Kluky jsem nabádal, aby k zápasu přistoupili na sto procent. Jsem rád, že jsme utkání zvládli až na poslední čtyři minuty, kdy jsme nepodrželi balón a měli zbytečné ztráty. Jinak jsme předvedli dobrý výkon, ve kterém chceme pokračovat po zbytek sezóny.“

Statistiky

Kde se hrálo

Lovosice | Chemik

Více
Adresa U stadionu 1022, 410 02 Lovosice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 700 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch guma
Telefon 416532491