Plzeň vstoupila do zápasu na výbornou. Už to půl minutě zakončil akci s Michalem Seidlerem Tomáš Vnuk a Plzeň vedla. O pět minut později přišel první kanadský bod pro brankáře Lukáše Němce, který asistoval u gólu Michala Holého. Když se v 15. minutě prosadil povedeným volejem po rohu Tomáše Vnuka opět Michal Holý, Plzeň měla utkání pevně pod kontrolou a vedle 3:0. Pouze skvělé zákroky brankáře Liberce a branková konstrukce nedovolili, aby bylo o poločase skóre výraznější v domácí prospěch.

Ve druhém poločase čekala diváky v hale na Slovanech branková show. Hned v jeho úvodu krásně z levé strany zavěsil pod břevno Tomáš Buchta. Bůra po pěti minutách druhé půle završil nádhernou dělovkou brankář Lukáš Němec. Domácí příznivci se ještě ani nedoradovali a na 6:0 zvýšil Tomáš Vnuk, který z dálky nachytal libereckého brankáře. V polovině druhé půle si střelecký účet otevřel i ten nejpovolanější a Michal Seidler opět upravil skóre už na 7:0. Jumbo dostal slinu a i další gól do branky Liberce byl z jeho sálovky. V tu chvíli se tribunami začal šířit pokřik „Deset, deset!“. O krok blíže této cifře byli Plzeňští ve 32. minutě, kdy svou druhou branku v utkání vstřelil Tomáš Buchta. Přání diváků bylo vyslyšeno čtyři a půl minuty před koncem. Desátou branku domácích vstřelil Michal Seidler a zkompletoval hattrick. K němu mu náshernou přihrávkou pomohl i náhradní brankář Jakub Luhový. Závěr zápasu byl celkově určený hattrickům, neboť na 11:0 a na 12:0 zvyšovali Tomáš Buchta a Michal Holý a určili tak konečné skóre.

I přes celkem sedm nastřelení brankové konstrukce a řadě neproměněných šancí Plzeň jednoznačně deklasovala Liberec a úspěšně vstoupila do roku 2022 výhrou 12:0.

Tomáš Buchta (hráč Plzně): „V šatně jsme si před zápasem řekli, že proti takovému soupeři, jako je Liberec, musíme rozhodnout co nejdříve, ideálně v prvním poločase. Dobře jsme vstoupili do zápasu, hned v 1. minutě jsme dali gól a celý tým se uklidnil. Potom už skóre jen rostlo a zápas jsme bez problémů zvládli.“

Jakub Dlask (hráč, FTZS Liberec): „Utkání bych asi zhodnotil jedním slovem, ostuda. Od začátku se nám všechny balóny odrážely a Plzeň nás dostávala pod velký tlak. Druhý poločas jsme absolutně nezvládli a Plzeň potvrdila svoji kvalitu, když nastřílela spoustu branek. Máme teď před sebou další zápasovou pauzu, během které musíme poctivě potrénovat, aby naše další výkony byly diametrálně odlišné.“

Statistiky

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827