Od posledního střetnutí obou soupeřů ve finále Poháru SFČR zapracovali slávisté na obranné fázi a také díky spolehlivým zákrokům brankáře Vondráčka padla v prvním poločase jenom jedna branka. V páté minutě se po rohovém kopu prosadil střelou ze střední vzdálenosti Torres. Oba týmy si počínaly velmi zodpovědně v obraně, několik dobrých zákroků předvedl i brankář Dudu.

Po přestávce měl obrovskou šanci Pavel Drozd, ale Vondráček zázračně dokázal míč vyrazit. Na slávistického brankáře nevyzráli ani další střelci, ze slávistů měl výbornou pozici Homola, ale ani slávistický kapitán míč do branky přes brankáře hostů nedostal. Další góly tak padly až v poslední minutě, kdy Everton přes celé hřiště navýšil vedeni Chrudimi. Jošt sice ještě po Leovského přihrávce snížil, ale na vyrovnání už Slavia neměla čas. Hosté tak vyhráli základní část soutěže.

Radim Záruba (Slavia): "S výsledkem spokojení nejsme, protože jsme prohráli, ale s průběhem to tak špatné nebylo. Hráli jsme to, co jsme chtěli a dokázali jsme si, že i proti nim dokážeme hrát vyrovnaný zápas. Chrudim sice měla více gólových šancí, ale výsledek je myslím spravedlivý."

Felipe Conde (Chrudim): "Odehráli jsme velmi slušný zápas, ale to samé platí i o Slavii, především o její obraně. Máme ještě co zlepšovat, nejsme ještě v úplně ideální formě, protože stále tvrdě trénujeme a hráli jsme dva zápasy v týdnu. Měli jsme nějaké šance, ale neproměnili jsme je a tak to bylo proti tak kvalitnímu týmu, jakým Slavia je, dramatické až do úplného konce."

Statistiky

Kde se hrálo

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 602325579