Slavia narozdíl od soupeře protáčela kompletní dvě čtyřky, aktivně napadala rozehrávku a také si vytvářela a proměňovala své šance. První poločas se záhy proměnil ve střelecký koncert kapitána Jana Homoly, který nejenže stihl během prvního poločasu čistý hattrick, ale přidal k němu ještě čtvrtý gól.

Nejprve v šesté minutě Daniel přesný obloučkem uvolnil na levém křídle Jana Křemena, který si elegantně zpracoval míč a předložil ho Homolovi před odkrytou branku ke snadnému zakočení - 1:0 pro Slavii. V 11. minutě znovu Křemen kolmicí našel slávistického kapitána na brankovišti, tentokrát Homola zakončil z první patičkou do protipohybu gólmana. Třetí gól padl při sparťanské power-play, Homola ho vstřelil precizně přes celé hřiště. Po něm dokázal zdravotně indisponovaný Lukáš Křivánek snížit, když k němu slávisté pustili křížnou přihrávku přes své brankoviště, ale hned v následující minutě prošel Homola středem palubovky, připravil si míč na zakončení a poslal ho po zemi přesně k levé tyči - 4:1 pro červenobílé.

Po přestávce sešívaní pokračovali v koncentrovaném a taktickém výkonu, soupeře nepouštěli do nebezpečných situací a přidávali další branky. Pátou vsítil Zdeněk Sita, který šikovně obstřelil Cristiana, z velmi podobné situace to pak stejně povedenou ránou zopakoval také Filip Vaktor. Sedmý a osmý zářez zařídil Daniel - nejprve málem protrhl síť z přímého kopu, pak předvedl technickou finesu při zakončení šajtlí. Svěřenci Davida Friče nakonec v posledních dvou minutách dotáhli skóre na desítku - Adam Vondráček přesnou ránou přes celé hřiště do odkryté branky vstřelil svůj první letošní ligový gól a v závěru se prosadil po rohovém kopu Vaktora také Matúš Ševčík, který před tím v průběhu druhé půle napálil břevno a neproměnil 10m penaltu.

Slávisté tentokrát Spartu přejeli od začátku do konce, v utkání jednoznačně dominovali a zaslouženě zvítězili vysokým rozdílem. Fanoušci v hale tak dostali krásný vánoční dárek v podobě historicky nejvyššího vítězství nad věčným rivalem.

Jan Homola (kapitán Slavia): "Jsem hodně spokojený, byla doba, kdy jsme v derby dostali deset branek my, ted se to otočilo a dneska jsme je do šancí nepustili a zaslouženě jsme vyhráli. A moje čtyři branky? Já měl dvě tutovky už na Helasu, které jsem spálil, do šancí se dostávám, dneska mi to tam spadlo, nebudu z toho dělat vědu. Vyšlo mi to, pečlivě jsem se na derby celý týden chystal. Jsem rád, že jsme potěšili fanoušky takovým vánočním dárkem a děkuju všem, kdo nás přišli do haly podpořit."

David Frič (Slavia): "Jsme nadšení, nikdo z nás nečekal, že vyhrajeme takovým rozdílem. Měli jsme zápasy, kdy se nám nedařilo proměňovat šance, dneska nám tam napadalo prakticky všechno. Jsem rád, že jsme zakončili rok takovýmto výkonem a zápasem a můžeme si v klidu odpočinout."

Beni Simitči (Sparta): „Omlouvám se všem sparťanům za dnešní ostudný výkon v derby. Takhle se nehraje za Spartu a už rozhodně ne v derby! Dnes úplně všichni podali tragický výkon a totálně mě zklamali svým přístupem, nedostatkem bojovnosti a nedodržením taktiky. Nebudu se vymlouvat na absenci Angellota, Hory a defacto i zraněného Křivánka, který na pár minut naskočil, ale s utrženým meniskem a pozítří ho čeká operace.“

Statistiky

Kde se hrálo

Praha | Řepy

Více
Adresa Na Chobotě 1420/16, 163 00 Praha 6 Řepy
Kategorie Kategorie A
Kapacita 400
Rozměry 40 x 20 m
Povrch EUROswing 78 S/omnisports speed
Telefon 222204103