Chrudim do reprízy loňského finále vstoupila opravdu po hlavě a velmi rychle se dostala do vedení. Již ve devětačtyřicáté vteřině vyslal Tomáš Koudelka za obranu rozběhnutého Davida Drozda, který potvrdil svoji formu a poprvé překonal brankáře Vahalu. Další výstavní pas vzduchem si Tomáš Koudelka nechal na devátou minutu, kdy vymyslel skvělý centr pro změnu na Pavla Drozda. Ten se zcela ukázkově položil do zakončení a zvýšil vedení Východočechů na 2:0!

A v jedenácté minutě to bylo již 3:0 pro Chrudim. Jaroslav Kubát v tvrdém souboji odrazil atak Rešetára i Ricka, připravil míč pro Martina Došu, který ranou po zemi vyhnal Vahalu z branky. I přesto, že i nadále byli domácí futsalisté nebezpečnější, ještě do poločasu přišlo snížení. Zaváhání v chrudimské rozehrávce potrestal třístou brankou v nejvyšší soutěži v kariéře Michal Seidler.

Dvoubrankové vedení z prvního poločasu i po pauze vydrželo poměrně dlouho. Interobal si při ofenzivních akcích často pomohl i s náhradním brankářem Němcem, gólman Dudu ale několika kvalitními zákroky však udržel chrudimský náskok. A když ve 32. minutě po asistenci svého bratra Pavla zakončil pod horní tyč druhým gólem v duelu David Drozd, vedla Chrudim znovu o tři góly.

Definitivní tečku za skóre udělal nakonec tříbodový Tomáš Koudelka, jenž nejprve zamezil kombinaci Plzně a následně přes Seidlera trefil odkrytou branku úřadujícího mistra. Chrudim porazila Interobal Plzeň na domácím hřišti 5:1 a je zase o kousek blíže k vítězství základní části.

Martin Doša (hráč FK Chrudim): „Z naší strany to bylo poctivě odbojované, nic jsme nevzdávali, do každého souboje šli na sto procent. Určitě nám pomohli i rychlé góly a brankář Dudu zachytal výborně. Nedali jsme jim zadarmo. Máme jinak nastavené hlavy než ve finále, máme střeleckou šňůru a jdeme od zápasu k zápasu. A zatím to vychází.”

Gabriel Rick (hráč Plzně): „Hodnotí se mi tento zápas velmi těžko. Byli jsme dobře naladěni po Lize mistrů, ale bohužel pro nás jsme si ten zápas sami prohráli zbytečnými chybami. Také šance, které jsme si vypracovali, tak jsme neproměňovali. Chrudim nám ukázala, jak se hraje efektivně a jak se bojuje až do konce. Věřím, že nám tahle prohra může pomoct, abychom se opět vrátili na zem a každý den na sobě pracovali.”

Statistiky

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004