Hosté do utkání vstoupili velmi aktivně. Vytvořené šance však dotáhnout nedokázali, vše skvěle vychytal Michal Hůla. Postupně se o slovo hlásily i Teplice. Ve 14. minutě otevřel skóre utkání po skrumáži před brankou William. Do konce první půle ještě hosté zaznamenali několik dalších šancí, ale branku vstřelit nedokázali. Strany se měnily za těsného vedení domácích. 

Do druhého dějství opět vstoupili lépe hosté. Ve 23. minutě se podařilo srovnat na 1:1 Pavlu Drozdovi. Odpověď Svarogu však přišla obratem. Po pěkné akci zakončoval do odkryté brány Tomáš Abrham, který vrátil Teplicím vedení. V dalších minutách mohli diváci vidět boj o každý centimetr palubovky. Ve 33. minutě se hostům podařilo zužitkovat rychlý brejk, díky kterému opět srovnali stav utkání. O tři minuty později bylo pro domácí ještě hůře. Za záda Hůly se trefil Tomáš Koudelka, který dal poprvé v zápase svému týmu vedení. Náskok 3:2 už si Chrudim do konce utkání pohlídala a Teplice musí zkousnout první porážku v sezoně.

Michal Hůla, brankář Svarog FC: "I přes první porážku v sezóně, se nemáme za co stydět. Opět jsme si v malém počtu hráčů sáhli na úplné dno a každý na hřišti nechal úplné maximum svých sil. Je škoda, že jsme neudrželi ani jednou vedení a nezískali jsme ani bod, ale věřím, že toto nás jen posílí a v dalších zápasech budeme ještě silnější."

Pavel Drozd (hráč FK Chrudim): "Zápas jsme začali dobře, hráli jsme aktivně a nepouštěli soupeře do šancí. Sami jsme si vytvořili dost brankových příležitostí, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Teplice se z ojedinělé příležitosti dostaly do vedení. My jsme se snažili hrát pořád stejné a dostávali jsme se do šancí. Ve druhé půli jsme již byli produktivní a nakonec zápas strhli na naši stranu. Zápas byl pro nás velmi náročný i z toho důvodu, že jsme poprvé byli na zápase bez trenéra, ale všichni členové týmu se chovali profesionálně a pro vítězství udělali maximum. Jsem velmi rád, že jsme tento důležitý zápas zvládli. Neřekl bych že byl přímo klíčový v základní části. Přece jenom nás čeká ještě dvojzápas s úřadujícím mistrem a v této fázi bude nejspíš rozhodující v boji o vítěze základní části."

Statistiky

Kde se hrálo

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dvousložkový polyuretan Lobadur
Telefon 607585282