Pražané se na začátku utkání dostali do několika slibných střeleckých pozic, ale jejich koncovka mířila vedle nebo si s ní poradil domácí brankář Klímek. Třeba Křemen v 6.minutě svou dělovkou orazítkoval brankovou konstrukci. Bezbrankový stav vydržel až do 12.minuty. Skóre utkání ale otevřeli domácí. Skvělou práci odvedl Pavol Matejov, který se zbavil protihráčů a přihrál míč DAVIDU PRESLOVI. Ten následně z pravé strany trefil střelou mezi nohy brankáře a bylo to 1:0. Helas tak ukázal soupeři, že dokáže být v tomto utkání i z malého množství šancí efektivní. No a nemuselo zůstat u jediného ponaučení. Dvanáct vteřin před odchodem do kabin se ve velké šanci objevil Jiří Mužík. Ten to ale až moc překombinoval a nakonec jen trefil blok protihráče. Poločasové skóre tedy bylo 1:0 pro domácí.

To co se nepovedlo v první polovině utkání přišlo na začátku druhého poločasu. Ve 22.minutě JIŘÍ MUŽÍK dokázal z levé strany poslal míč po zemi vedle vyběhnutého gólmana Vondráčka a Slavia tak musí dotahovat dvoubrankové vedení soupeře - 2:0. O necelých pět minut to s pražany vypadlo ještě hůř. Po pěkné akci na jeden dotek uklidil míč do branky JAKUB SZNAPKA - 3:0. Hosté se ale nevzdávají. Ukazují, že přesná kombinace jim není cizí. Přesnou koncovku ale nachází hostující hráči ve 33.minutě. DAVID JOŠT si sběhl na míč od postranní čáry a poslal ho do sítě - 3:1. I když na Slavii bylo znát, že by ráda skórovala ještě vícekrát, tak Helas už další dramatizaci utkání nedopustil.

Helas Brno po vyspělém výkonu poráží pražskou Slavii a přiblížil se k ní tak v tabulce. Pokud se jí chce přiblížit ještě víc, tak by toto vítězství měl potvrdit i v dalším, tentokrát venkovním utkání v Mělníku.

Ohlasy po utkání:

Jan Křemen (Slavia Praha): "Dnes bylo všechno špatně, neproměnili jsme snad osm šancí a několikrát propadli v obraně a darovali soupeři branky. Už se to s námi vezlo, Helas si vlezl do pěti hráčů s gólmanem a my už pak neměli ani sílu zakončovat. Navíc jim zachytal fantasticky brnakář, který nám chytil snad pět nebo šest gólů."

Václav Klimek (brankář, Helas Brno): "Dnešní zápas se nám podařil na výbornou skvěle jsme plnili taktické pokyny trenéra a slavii nepoušteli do našeho předbrankového prostoru a ta se musela uchylovat ke střelbě ze střední vzdálenosti. Dopředu jsme perfektně zužitkovali naši hru v pěti a tak můžeme po zásluze slavit první výhru nad týmem z top5 která nám určitě dodá sebevědomí do dalších zapasů."

Statistiky

 

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152