Od začátku utkání tahali Žabinští Vlci za kratší konec a v desáté minutě vedl tým Helasu již o tři branky (Presl, V. Cupák, Doubravský). Hráči v zelených dresech bojovali, podařilo se jim dvě minuty před poločasem korigovat na 1:3 (Trbušek) ale když se zdálo, že by mohli jít domácí do druhé půle s reálnou nadějí na zdramatizování vývoje zápasu, srazila je do kolen zcela nesmyslné ztráta míče a branka hostujícího Mužíka, která padla pouhých šestadvacet vteřin před sirénou - 1:4. Do druhého poločasu vstoupili lépe opět hosté a stav 1:5 (23´Gajdács) byl hodně kritický. Chvilkovou naději na možný zvrat zápasu znamenaly branky domácích opor Chrásciny (28´) a Havlína (31´), ale za další minutu si hostující tým opět zajistil tříbrankové vedení (D. Cupák) - 3:6. Tohle skóre bylo konečné a zatímco Helas míří z šesté příčky do play off, jedenácté Vlky čeká v příští sezóně účast ve 2.lize.

Ohlasy po utkání:

Michal Odehnal (trenér Žabinští Vlci Brno): "Poslední zápas sezóny jsme chtěli vyhrát, ale bohužel to nevyšlo. I přes zlepšení v druhém poločase, jsme výsledek nezvládli otočit."

Michal Letzel (prezident Žabinští Vlci Brno): "Dnes byl soupeř prostě lepší. Z položek kvalita, taktika, nasazení jsme ho předčili pouze ve třetím bodu (částečně) a to na vítězství v nejvyšší soutěži v naprosté většině případů nestačí."

David Cupák (kapitán Helas Brno): "Jsme rádi, že jsme zvládli brněnské derby. Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepší ve všech herních činnostech. Měli jsme sice krátký pěti minutový výpadek ve druhém poločasu, ale naštěstí jsme ihned odskočili na rozdíl tří branek. Je mi líto, že sestupuje zrovna brněnský klub, ale věřím, že za rok se můžeme v lize opět potkat, jelikož Vlci mají kvalitní tým. Za sestup si bohužel mohou sami, měli na získání potřebných bodů k záchraně stejný počet utkání, jako všechny týmy, které se zachránily. Měli by hledat chybu u sebe, co mohli udělat pro záchranu lépe, a nehledat chyby jinde a to u jiných týmů. Všem diváků co dnes přišli, tak děkuji, a věřím, že viděli kvalitní futsalovou podívanou. My už se teď těšíme na čtvrtfinále, kdy odehrajeme minimálně tři kvalitní "mezinárodní" utkání proti Teplicím, každý získaný zápas bude pro nás úspěch."

Statistiky

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152