Do zápasu lépe vstoupili hosté. Ještě v probíhající první minutě využil chyby v domácí obraně TOMÁŠ FICHTNER, který byl sám před Daňkem, udělal mu rychlou kličku doprava a zakončil do odkryté branky – 0:1. Helasu to ale na probuzení nestačilo. Ve 4.minutě hosté těží z další laxnosti domácí obrany a vedou o dvě trefy. Fichtner podržel míč před dvěma obránci a posunul do ulice na PETRA ZAPLETALA, který jemnou, ale nesmírně chytrou tečí nasměroval balon k tyči – 0:2. Druhá branka v domácí síti zafungovala pro Helas jako budíček! V 7.minutě poprvé domácí mění skóre. Míč se přes levou stranu a Davida Cupáka dostal na osu hřiště, odkud pálil TOMÁŠ POUL a jeho tečovaný pokus zapadl k tyči – 1:2. Helas se pak následně snží o vyrovnání, ale podle hesla "nedáš dostaneš" padá branka na druhé straně. 11.minuta a Démoni trestají chybu v domácí obraně. Sám před domácí brankou se zjevil TOMÁŠ FICHTNER a Daňka propálil nekompromisní ranou na zadní tyč – 1:3. Oba týmy pak předvedly několik zajímavých možností na vstřelení branky, ale do poločasové přestávky se už skóre neměnilo.

I na začátek druhého poločasu padla branka. Tentokrát ale Helas nezůstal myšlenkami v šatně. V 21.minutě si vzal míč na pravé lajně IVAN ŠARKÖZY, udělal několik kroků k ose hřiště, odkud fantasticky levačkou vymetl vzdálenější šibenici – 2:3. Na domácích je vidět, že chtějí vyrovnat a to se jim ve 24.minutě daří. VOJTĚCH CUPÁK předvedl povedenou individuální akci, povodil si dva soupeře a v přečíslení vyslal z osy hřiště tvrdou ránu bodlem do šibenice – 3:3. V 35.minutě dostává Biale druhou žlutou kartu utkání a putuje pod sprchu. Několik vteřin po začátku přesilovky ji Helas využívá. Po Cupákově pasu se k míči dostal napravo IVAN ŠARKÖZY a jeho rána po zemi proletěla mezi nohama obránce i gólmana Lecjakse do sítě – 4:3. Na začátku 38.minuty jsou brňané k vítězství ještě blíž. V rychlém brejku poslal Šarközy míč na rozběhnutého DAVIDA CUPÁKA a ten odstřelil Lecjakse na bližší tyč - 5:3. Démoni ale ještě neskládají zbraně a na začátku 39.minuty dramatizují zápas. Havrda skvělým křižným pasem našel u levé tyče volného MATĚJE MAURA a ten pověsil míč ranou o tyč do šibenice – 5:4. Vyrovnání už ale svou aktivitou Helas nedovolil a tři body za vítězství tak zůstávají v hale Vodova.

Ivan Šarközy (hráč, Helas Brno): "Dnešní zápas jsme chtěli zvládnout. Řekli jsme si před zápasem co chceme hrát, ale vůbec jsme nechytli začátek utkání. Dostali jsme během 2 minut 2 góly po našich chybách. O poločase jsme si to v kabině vyjasnili a řekli si znova co chceme hrát a jsem rád za to, že jsme otočili zápas s Českou Lípou. V druhém poločase jsme si ukázali ze když dodržíme to co jsme si vytyčili, že to fuguje. Body zůstaly v hale Vodova a my jsme za to velmi rádi."

Karel Kruliš (trenér, FC Démoni Česká Lípa): "Zápas na Helasu jsme opět prohráli o gól a řekl bych, že dost nešťastně. Zápas byl v prvním poločase v naší taktovce, druhá půle zase na straně Helasu. Z mého pohledu si troufnu říct, že dělba bodů by byla zasloužená, ale bohužel nemáme ani bod. Soupeři gratuluji k výhře a my se teď musíme začít soustředit na velice těžké soupeře."

Statistiky

 

Kde se hrálo

Brno | Vodova 2

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A
Kapacita 900
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 541212152