"Předvedli jsme mnohem lepší výkon než v České Lípě a Brně. Teplice však ukázaly velkou kvalitu a zaslouženě zvítězily," hodnotil duel trenér Olympiku Jakub Němec.

Jméno Lukáše Nečase figurovalo hned u dvou ze tří gólů úvodního poločasu, domácí přesto prohrávali 1:2. Jako vlastní mu totiž byla připsána vedoucí trefa Severočechů poté, co se jako poslední dotkl míče při střele Dieceho.

Do správné brány pak domácí sedmnáctka zacílila těsně před pauzou po nahrávce Zdržálka. Víckrát se ale Mělnickým svého bývalého brankáře Mareše překonat nepodařilo.

"V prvním poločase jsme obdrželi zbytečné branky a od začátku utkání dotahovali. Za stavu 0:2 jsme si řekli, že budeme mnohem aktivnější a přineslo to ovoce. Teplice jsme v určitých fázích dostávali pod tlak, vytvářeli si šance a snížili," uvedl Jakub Němec.

Ve druhé části přišla stejně jako začátkem týdne na Helasu tříbranková smršť soupeře a během velmi krátké chvíle tak bylo o vítězi rozhodnuto. Dvě branky vstřelila nejnovější posila Felipinho, poslední přidal jeho brazilský krajan Adriano.

"Utkání nejspíš rozhodla situace, kdy brankář Mareš hlavou chytl jasný gól, který by znamenal vyrovnání. Ale z další akce jsme naopak dostali zbytečný gól na 1:3. Pak jsme už hru dost otevřeli a obdrželi další branky," přiblížil trenér Mělníka.

Silný soupeř čeká Středočechy také v dalším týdnu, to ve své hale přivítají obhájce titulu z Plzně.

Ohlas brankáře Teplic Martina Mareše: "Jsou to důležité tři body, které nás utvrzují v tom, že jdeme správným směrem. V zápase jsme udávali tempo a hráli trpělivě. Rozhodlo se v druhé půli, kdy jsme dali tři rychlé góly a zodpovědně dohrali zápas."

Statistiky

Kde se hrálo

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kategorie Kategorie A
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch PVC
Telefon 315622044