Oba dva týmy měly na soupisce několik absencí. Helas vstoupil do zápasu aktivněji a odměna přišla v šesté minutě. Míč se dostal na pravou stranu k IVANOVI ŠARKÖZYMU, který si sice míč musel celkem dlouho zpracovávat, nakonec jej ale dokázal uklidit k levé tyči brány - 1:0. Ve 12.minutě bylo ale vyrovnáno. Braga dokázal dostat míč z levého křídla na VÁCLAVA KOCE, jenž sám před brankářem převedl efektní zakončení a poslal míč do sítě - 1:1. Brankově rušno bylo i v šestnácté minutě a to na obou stranách. JIŘÍ MUŽÍK dostal přihrávku z rohu hřiště před bránu, odkud dokázal míč odrazit o tyč do sítě - 2:1. Za necelých dvacet vteřin bylo ale srovnáno. PEDRO HEINRICH BRAGA dokázal z větší vzdálenosti překvapit nic nevidícího brankáře Herka 2:2. Helas i přes rychlé vyrovnání měl několik šancí na strhnutí vedení na svou stranu. Asi největší gólovku měl v 18.minutě. Matejov zachytil míč a přihrával jej před částečně odkrytou bránu Preslovi. Ten ale nezakončil přesně a navíc u toho upadl! Do kabin se tak šlo za remízového stavu.

Do druhého poločasu vlétl Helas s jasným cílem rozhodnout zápas. Hned po deseti vteřinách mohl udeřit Mužík, Klečka jej ale dokázal vychytat. O dalších 7 vteřin později už ale domácí skórují a potřetí jdou do vedení. Ivan Šarközy našel z rohu TOMÁŠE POULA, který se dokázal natáhnout a usměrnit míč do sítě 3:2. 23. minuta a Helas potvrzuje povedený vstup do druhé půle. Do dvoubrankového vedení dostává Brňany přesnou střelou z pravé strany TOMÁŠ POUL - 4:2. Ve třicaté minutě to bylo pro domácí ještě veselejší. TOMÁŠ POUL si naběhl na přihrávku z pravého křídla a stejně efektně jako Koc v první půli zakončil přesně 5:2. Ve 31. minutě se ještě hosté nadechují. VÁCLAV KOC se během přečíslení dva na jednoho trefil přesně k pravé tyči brány - 5:3. Domácí už ale další dramatizaci zápasu nepřipustili a body zůstaly doma.

Domácí Helas nakonec dokázal ve druhém poločase utéct svému soupeři. Stalo se tak zásluhou Tomáše Poula, který vstřelil hattrick a poslal svůj tým tak do náskoku tří branek. To se nakonec stalo rozhodujícím v celém utkání.

Jan Loup (předseda klub, Helas Brno): "Čekalo nás velice těžké utkání, hlavně po psychické stránce, které jsme museli zvládnou a to se nám nakonec povedlo. Soupeř hrál dobře a hlavně Koc nám dělal velké problémy. Velice se mě líbili i bratři Zapotočtí. Bylo to pro nás velmi důležité vítězství, které se nerodilo lehce. Za hru v druhé půli jsme si ji ale zasloužili. Toto vítězství musíme potvrdit už v pondělí, kdy hrajeme doma s Mělníkem."

Matěj Čapek (předseda, FC Rapid Ústí nad Labem): "Do zápasu jsme nastoupili ve značně okleštěné sestavě, přesto jsme byli zkušenému a favorizovanému Helasu vyrovnaným soupeřem. Při troše štěstí jsme si mohli z Brna odvézt další důležité body, ale i bez získaných bodů jsem na výkon týmu hrdý. Jdeme správným směrem a věřím, že tímto směrem půjdeme i ve zbytku sezóny."

Statistiky

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152