Chrudim vstoupila do zápasu proti pražské Slavii po hlavě a za svoji aktivitu byla odměněna ve třetí minutě. Po dobré individuální práci Koudelky doklepl míč za slovenského reprezentačního brankáře Karpiaka na zadní tyč Pavel Drozd, který otevřel skóre zápasu. Netrvalo dlouho a stejný hráč slavil podruhé. Po další pohledné kombinaci Slováčka s Koudelkou zakončil Pavel Drozd přesně do horní části branky a zvýšil náskok chrudimského týmu již na 2:0.

Poté jsme mohli vidět řadu brankových příležitostí na obou stranách, další změna stavu však přišla až v čase 14:13. Po nedovoleném zákroku z řad Slavie se do míče opřel Tomáš Koudelka, který našel neomylně skulinku mezi bránícími hráči a gólmanem. A když o devět vteřin později po hrubé chybě v defenzívě se štěstím dokonal hattrick Pavel Drozd, bylo vymalováno. Chrudim vedla v poločase již 4:0.

I po pauze byli Východočeši aktivnějším celkem, ale své si dokázala říct i Slavia. Brankář Dudu musel předvést několik kvalitních zákroků, po závěrečné siréně mohl, byť ještě v české lize nedostal branku, oslavit své první oficiální čisté konto. Na opačné straně se do střelecké listiny zapsal po faulu na Baloga z pokutového kopu Everton, sám Dominik Balog prokázal svoji střeleckou formu a uzavřel na konečných 6:0 pro Chrudim.

Pavel Drozd (FK Chrudim): “Upřímně, s takto dobrým výsledkem jsem já osobně nepočítal, protože první týden po návratu z reprezentaci byl docela šok. Chvíli trvalo, než jsme si na sebe zase zvykli. První poločas jsme zvládli hodně dobře v koncovce a bylo takřka rozhodnuto. Po pauze jsme si výsledek již jenom hlídali.”

David Frič (trenér Slavia): "Bylo na nás vidět, že spousta hráčů nemá herní vytížení, Chrudim jednoznačně ve všech aspektech hry dominovala. Drželi jsme s ní krok jen v prvních deseti minutách, ale darovali jsme jim dvě branky, které je dostaly na koně a my jsme se tím zápasem víceméně protrápili."

David Jošt (Slavia): "Nevím, jestli to bylo úplně ovlivněné tím, že jsme dlouho nehráli, Chrudim má reprezentační lajnu, která je perfektně sehraná a my jsme dnes tahali za kratší konec. Chrudim zaslouženě vyhrála a výsledek je ještě pro nás docela ještě milosrdný."

Statistiky

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004