Na rozdíl od posledních zápasu tentokrát Démonům vstup do utkání vyšel a už ve druhé minutě se dostali do vedení, když Pšurný vyrazil střelu Bialka jen na sálovky Maura, před kterým zívala prázdná branka a mladík v českolipské sestavě neměl problém uklidit míč do prázdné branky – 1:0. V deváté minutě vedla Lípa už o dvě branky, když Bialek vybojoval míč a předložil ho Havrdovi před prázdnou branku – 2:0. Na třetí branku se nečekalo příliš dlouho a už o minutu později rozvlnil síť Potoček, který uklidil míč po Maurově rohu přesně k levé tyči Pšurného branky – 3:0. Poslední slovo v prvním poločase měli ale hosté, když Pšurný dlouhým a prudkým výhozem našel hlavu Hansla, který posunul míč hlavou mimo dosah Kirova – 3:1. Tímto výsledkem skončil první poločas, po kterém hosté odcházeli do kabin v nedobrém rozmaru, protože mněli několik slibných šancí, které nedokázali proměnit a proto odcházeli do kabin s dvoubrankovým mankem.

Začátek druhého poločasu vyšel Démonům stejně jako poločasu prvního, kdy ve dvaadvacáté minutě si Havrda navedl míč do středu a o tyč zvýšil na 4:1. Za čtyři minuty střelil pátou branku Démonu Kubelka, kterému před prázdnou branku předložil míč Bialek, který svým dobrým napadáním vybojoval míč a pro Matouše Kubelku už to nebylo složité, aby uklidil míč do branky – 5:1. Ve třicáté minutě stáhl Jiří Bílý svého protihráče na zem, za což se mu rozhodčí rozhodl udělit žlutou kartu, pro Bílého to ale byla už druhá v zápase, a proto mu rozhodčí Kresta udělil červenou kartu. Žabinští Vlci tak hráli v oslabení. Démonům se nejen nepodařili vstřelit branku, ale navíc sami inkasovali po kombinaci Havlín, Chráscina, kdy první jmenovaný uklidil míč do Kirovovi branky. Hráči brněnského celku se ještě nehodlali vzdát a přešli do power-play. Ta se ale hráčům Žabinských Vlků nepodařila zužitkovat, namísto toho dvakrát inkasovali nejprve přes celé hřiště Havrda zvýšil na 6:2. Poslední branku poté přidal po sólové akci Zapletal a určil tak konečný stav na 7:2.

Čtvrtý zápas sezóny Démonům vyšel, hlavně produktivita v prvním poločase rozhodla o konečném výsledku, kdy Démoni své šance proměnili, brněnští hráči své šance nedokázali zakončit. Vyzdvihnou lze výkon Bialka, který svou bojovností vytvořil pro Démony tři branky. Pro Démony je to důležité vítězství vzhledem k příštímu zápasu ve které budou zajíždět 3.10 na půdu Dynama PCO České Budějovice.

Miroslav Rott (kapitán FC Démoni): "Povedl se nám vstup do utkání a od toho se celý zápas odvíjel. Poté už musel soupeř více tvořit a nám se dařilo trestat jejich chyby v rozehrávce. A konečně tak tři body zůstaly doma. Věřím, že tahle výhra nám pomůže do dalších zápasů."

Michal Letzel (předseda ŽV Brno): "Těžko něco říkat po zápase podprůměrné kvality, ve kterém, přestože jste měli bodovat, vysoko prohrajete. Pravidlo nedáš - dostaneš v praxi, ale rozhodně se na to nelze vymlouvat. Naše vstřelená branka ve vlastním oslabení jen podtrhuje skutečnost, že to bylo celé divné. A pro nás hodně chmurné!"

Statistiky

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982