I přes to, že se páteční utkání odehrávalo v rámci 3. kola, byly si oba celky vědomi jeho důležitosti a jeho případné role v rámci zúčtování na konci ligové soutěže. Obě mužstva se musela vypořádat s řadou absencí, na straně domácích Žabinských Vlků chyběli Havlín, Chráscina, Svoboda, Chroust a Cenek. Na straně Rapidu naopak chybělo produktivní duo Tichý, Výborný, k dispozici nebyl ani Petr Zajíček a zranění hráči z minulého utkání proti Liberci, Tomáš Votava a Daniel Hajaš. Nejzásadnější absencí však byl hlavní trenér Rapidu Martin Dlouhý, který je jako hlavní trenér české reprezentace v plážové kopané na reprezentační akci v Portugalsku. Vedení a přípravu týmu tak měl na starosti předseda klubu Matěj Čapek ve spolupráci s vedoucím Tomášem Mrázkem.

Úvod utkání odpovídal jeho důležitosti, obě mužstva se soustředila především na bezpečnou obranu a nechtěla se dopustit zbytečných chyb. První velkou šanci zápasu měl Jiří Zápotocký, ale na domácího brankáře Pšurného nevyzrál. V průběhu dalších minut si oba týmy vypracovaly několik střeleckých pokusů, ale žádný z nich neznamenal větší nebezpečí pro některého z brankářů. To se změnilo v 15. minutě, kdy se v tutové šanci objevil domácí Starý, ale míč napálil do břevna. Další velké šance přinesl závěr prvního poločasu, nejprve nedokázal usměrnit míč do odkryté branky domácí Trbušek, následně se dostal do velké příležitosti Václav Koc, jehož vychytal domácí brankář Pšurný. Do druhého poločasu se tak šlo za bezbrankového stavu.

Začátek druhého dějství nabídl podobný průběh jako to první, rozdílem byl ten fakt, že se Rapid dokázal dostat ve 25. minutě do vedení 1:0, když se po zdařilé individuální akci prosadil Václav Koc. Brno ovšem dokázalo rychle zareagovat. Ve 27. minutě vyhodil brankář Pšurný další z nebezpečných výhozů do brankoviště Rapidu, kapitán Matěj Čapek na míč nedoskočil a domácí Petr Starý hlavičkou srovnal na 1:1. Rapid ovšem inkasovaná branka nepoložila jako v jiných utkáních, ve 30. minutě se dostal po vyhraném souboji k zakončení Martin Gajdoš a pěknou střelou orazítkoval břevno domácí branky. Rapid byl více na míči, což vyústilo v jeden z rozhodujících okamžiků utkání. Karel Rozboud se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, domácí brankář Pšurný míč vyrazil před sebe, kde ho pohotově přehodil z dorážky hlavičkou Jaroslav Zápotocký, který se konečně dočkal své první ligové branky v kariéře a poslal Rapid znovu do vedení.

Žabinští Vlci marně hledali odpověď a v posledních čtyřech minutách vsadili vše na power – play. Tu hráči Rapidu odbránili více než dobře a navíc dvakrát dokázali udeřit do prázdné branky. V obou případech se o to postaral Jiří Zápotocký, jenž nejprve dokázal využít zaváhání domácích v rozehrávce a následně chytře potrestat špatné dostřídání a postavení domácího týmu.

Rapid se tak mohl radovat z výhry 4:1 a především z velmi cenných tří bodů, které mužstvu dodají klid na přípravu v reprezentační pauze. Nejbližší utkání čeká na Rapid v neděli 26.9. od 19:00 na Slunetě proti českobudějovickému Dynamu.

Michal Letzel (předseda Žabinští Vlci Brno): „Těsně před zapasem jsme přišli o další dva hráče v sestavě a problém byl na světě. Z vysledku, vlastního výkonu a celeho začátku soutěže jsme zklamaní.“

Matěj Čapek (předseda FC Rapid Ústí nad Labem): „Do Brna jsme jeli s vědomím toho, že i když se jedná o třetí kolo, může se jednat o klíčový zápas. Na zápas jsme byli oslabení o tři hráče a hlavního trenéra, který je s plážovou kopanou na reprezentační akci v Portugalsku. Na soupeře jsme se připravovali takticky celý týden a jsem rád, že se to vyplatilo. Podali jsme maximálně zodpovědný a týmový výkon, na který budeme chtít navázat v dalších utkáních.“

Statistiky

Kde se hrálo

Brno | Modřice

Více
Adresa Benešova 274, 664 42 Modřice
Kategorie Kategorie A
Kapacita 250
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 608577099